Scriptiedag - een productief alternatief voor de bieb - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusScriptiedag – een productief alternatief voor de bieb

studenten werken buiten aan een picknick tafel aan hun scriptie

 

In verband met de huidige maatregelen vinden momenteel geen scriptiedagen plaats. Gelukkig hebben we een heel fijn alternatief. Je kunt nu terecht het digitale scriptielokaal.

 

Meer informatie over het digitale scriptielokaal

 

 

In een dag je scriptie op de rit

 


Voor de zoveelste keer heb je je voorgenomen om aan je scriptie te werken. Vandaag écht.

Uren later heb je een opgeruimd bureau, is de vaat gedaan, staan de boodschappen in de koelkast. Met je scriptie ben je niks opgeschoten. Morgen dan maar.

Herkenbaar verhaal?

Heb jij al veel te lang een scriptie liggen? Je weet dat je er mee aan de slag moet, maar het lijkt maar steeds niet te lukken. Altijd vraagt iets anders je aandacht.

De gedachte aan je scriptie is nooit heel ver weg – ergens in je achterhoofd zit dat stemmetje. Naar mate de tijd verstrijkt groeit de onzekerheid. 

Je bent misschien al lang aan het werk. Een diploma lijkt misschien niet eens zo belangrijk meer. En toch. Je hebt je opleiding niet afgemaakt. Wat als je straks verder wilt groeien in je carrière, of de arbeidsmarkt verandert? En hoe zit het met een studieschuld?

Kom naar een scriptiedag 

Een dag of avond op een prettige locatie met je scriptie aan  aan de slag.

? in een relaxte omgeving
? met een klein groepje studenten
? ongestoord met je scriptie aan de slag
? begeleiding wanneer je even vastloopt

We maken het behapbaar (en zelfs leuk). Dan krijg je het wél voor elkaar.

 

Hey!

Andrina SolMijn naam is Andrina Sol. Dat geploeter met zo’n scriptie herken ik maar al te goed.

Tijdens mijn studie kreeg ik een mooie baan bij een advocatenkantoor. In mijn – wat naïeve – enthousiasme had ik toegezegd dat ik binnen een jaar zou zijn afgestudeerd.

Het duurde uiteindelijk niet één, maar drie (!) jaar, voordat ik daadwerkelijk afstudeerde.

En weet je, zelfs nu vind ik het nog weleens lastig om me aan een schrijftaak te zetten. Dan komt perfectionisme om de hoek kijken, gecombineerd met een berg afleiding.

Gelukkig weet ik inmiddels dat het anders kan. Focus vanuit ontspanning. Zodat je vaart en plezier krijgt in je scriptie. Je diploma binnen handbereik.

 


Waarom een scriptie focusdag?

Geen afleiding. Je krijgt op zo’n scriptiedag veel meer voor elkaar in  minder tijd.

Hulp bij de hand.  Als je vastloopt hoef je niet te wachten tot je begeleider tijd voor je heeft. Je kunt meteen je vragen kwijt.

Werken in een kleine groep. Je bent niet enige met de scriptieuitdagingen. In een groep werken geeft het gevoel van ‘samen de schouders eronder zetten’.

Alles voor je geregeld. De koffie, thee en je lunch (of diner!) staan klaar. Jij hoeft geen boodschappen te doen, of naar de keuken (of kantine) te lopen om je thee te halen.

Los van je opleiding. Een totaal andere omgeving dan de hogeschool of universiteitsbieb. Dat geeft een compleet andere sfeer. En je komt geen docenten tegen.

 

Saskia:

De scriptie schrijfdagen waren voor mij een waardevolle aanvulling op het afstuderen. Het schrijven van een scriptie kan, afhankelijk van of je het alleen doet of samen, best een eenzaam proces zijn. In mijn geval was ik alleen en vond ik het om die reden enorm prettig om met anderen (gelijkgestemden), in een ontspannen en groene omgeving te kunnen werken aan m’n scriptie.

De schrijfdagen maar ook de scriptiereis naar Macedonië hebben mij dan ook enorm geholpen om tot een goed eindproduct te kunnen komen.

Daarnaast hebben de schrijfdagen en de scriptiereis eraan bijgedragen dat ik met een positief gevoel terugkijk op het afstuderen. Iets dat ik aan het begin van m’n afstuderen nooit gedacht zou hebben.

Dank dus Andrina, voor de schrijfdagen maar ook je positieve energie en waardevolle feedback!


In verband met #stayhome  vinden momenteel geen scriptiedagen plaats. Gelukkig hebben we inmiddels een digitale stok achter de deur voor je :)

 

Ga naar het Digitale Scriptielokaal

 

Planning & aanmelden

Tockify Mini Calendar

Altijd fijn om even te kunnen appen als er iets anders loopt dan gepland
Had je de (reis)voorwaarden nog niet gezien? Je vindt ze hier: www.reizenvoorfocus.nl/reisvoorwaarden

Selecteer de datum waarop je wilt komen. Na ontvangst van je boeking stuur ik je binnen 48 uur per mail een bevestiging met factuur.

*) prijs per persoon, vooraf te voldoen, factuur na aanmelding

 


Stok achter de deur

 

Omdat het nu eenmaal makkelijker is om daadwerkelijk te komen als je een afspraak hebt gemaakt, kun je nu ook gebruik maken van een maandabonnement. Hoe dat werkt? Simpel.

Bij een maandabonnement maak je per maand afspraken wanneer je komt schrijven. Je hebt de keuze tussen 4x per maand, 8x per maand, of onbeperkt aanschuiven bij de schrijfdagen.

Tarieven maandabonnement:

  • 4x per maand: €175
  • 8x per maand: €275
  • Onbeperkt: €325

Bij de maandabonnenten geldt dat je vooraf even moet reserveren, zodat je plek beschikbaar is. Afzeggen kan kosteloos tot 36 uur van te voren. Anders geldt een no-show tarief van €20. 

Liever flexibeler? Kies dan voor een strippenkaart. Een strippenkaart is 6 maanden geldig vanaf de dag van aankoop.

Naar de webshop

 


Veel gestelde vragen

 

  • Voor wie is een scriptiedag geschikt?

HBO- en WO-studenten die een dag gefocust aan hun scriptie willen werken en thuis of in de bieb worden afgeleid. Oh en soms ook aan andere opdrachten zoals essays enzo.

  • Hoe ziet zo’n dag er uit?

Je komt naar de afgesproken locatie waar je kennismaakt met de andere studenten. We beginnen de scriptiedag met een kop koffie/thee. Spreken kort door wat de plannen zijn en dan kies je je favoriete plek (binnen of buiten) en gaan we aan het werk.

  • Krijg je ook inhoudelijke scriptiebegeleiding?

Een scriptiedag is bedoeld om zelf aan de slag te gaan, als een stok achter de deur. Loop je een keer vast, dan kun je wel altijd even overleggen. Je hebt dus een sparringspartner voor een dag, tegen een tarief van nog geen uur scriptiebegeleiding ;-)

Als intensievere begeleiding noodzakelijk is, bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. In sommige gevallen kan ik meelezen en je scriptie van feedback voorzien. Je neemt dan een plus-pakket af. Wanneer ik de gewenste begeleiding niet kan bieden, verwijs ik je door naar een collega.

  • Ik kan niet op de dagen die staan gepland, komen er meer?

Zeker. Wil je een bericht je krijgen als er nieuwe scriptiedagen gepland staan? Zet je naam op deze lijst


Ben je klaar met uitstel?

 

Meld je aan

 

We maken een haalbaar plan, zorgen voor de broodnodige ontspanning en zetten je scriptie weer op de rit.

Tot gauw!

Andrina


Geen scriptiedag missen?

Wil je geen schrijfdag missen? Zet je naam even op de lijst, dan krijg je een mailtje als er weer nieuwe dagen zijn gepland.

>>zet mij op de lijst<<

 

scriptie schrijven studenten onder een parasol

 

De #scriptie schrijfdagen op social media

Wil je weten hoe die #scriptie schrijfdagen er uit zien? Foto’s, video’s en ervaringen vind je op Facebook (@scriptiefocusreis) en Instagram (@scriptiereizen.nl).

 

scriptie lunch picknicktafel laag-zuthemscriptie schrijven in het groen