Focusreis - om jouw klus te klaren - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusFocusreis – om jouw klus te klaren

Heb je ook zo’n klus die je al een tijd uitstelt? Waar je echt tijd en rust voor nodig hebt? Tijdens een focusreis vind je die rust en klaar je de klus!

Geen vaart in je onderzoek, boek of opdracht? De motivatie is er wel, maar er is gewoon te veel afleiding, je hebt hebt te druk met andere zaken of je het simpelweg te weinig inspiratie. Soms is het – en ook dat zullen velen herkennen – in je hoofd allemaal veel te groot geworden. Je mist het overzicht en vlucht in bijzaken.

De afwas die hoognodig moet worden gedaan. De was. De planten die er treurig bij staan en om water schreeuwen, althans zo lijkt het (van natte voeten worden ze ook sip). En hoe vaak kijk jij per dag uur op je smartphone? En intussen tikt de tijd door. Deadlines komen in zicht of liggen inmiddels al achter je. Blij word je er niet van, wel gefrustreerd.

Je mist focus. Misschien verzucht je weleens: zat ik maar even een paar dagen op een onbewoond eiland of in een hutje op de hei.

Dan is een focusreis iets voor jou.

Wat is een focusreis? 

Een focusreis is een korte reis, die helemaal in het teken staat van de (schrijf)klus die jij wilt klaren.

Schrijven

Een focusreis kan worden ingevuld als een schrijfretraite. Een week waarin je in alle rust kunt werken aan je boek of artikelen. Deze reis is ideaal voor schrijvers, editors en promovendi. Je kunt gebruik maken van de geboden dagstructuur, het hoeft niet. Tenzij anders aangegeven is tijdens de schrijfweek geen schrijfcoach of redacteur aanwezig.

Ondernemers

Ondernemers gebruiken de focusreis ook wel als een workation of businessretreat. Een paar dagen om van een afstand naar je onderneming te kijken. Te evalueren en plannen. Of een kans om juist die taken af te ronden waar je anders maar niet aan toe komt. Denk aan het schrijven van blogs en andere (web)content. Tijdens de week worden ontspannings- en inspiratieactiviteiten aangeboden.

Studenten

Die laatste fase van de studie kan een flinke uitdaging zijn. Hoe krijg je jezelf achter die laptop of computer? Een scriptiereis waarbij je een week lang gefocust aan je scriptie werkt, geeft net dat zetje wat je nodig hebt om weer in de flow te komen.

Hoe werkt het?

We verblijven op een afgelegen locatie in de Balkan. Je bent dus echt weg uit je dagelijkse beslommeringen. En weg van de gratis data-roaming trouwens. De locatie, de maaltijden, het vervoer, eigenlijk alles wat bij de reis komt kijken wordt voor je geregeld. Je hoeft je alleen om te bekommeren om de taak die je je ten doel had gesteld.

Voor vertrek plannen we een kennismakingsgesprek, ook om je te helpen bij het vaststellen van je doel. Het is handig om van te voren heel concreet te maken waar je aan wilt werken. Dan kun je, eenmaal ter plaatse, gericht aan de slag.

Het klinkt misschien raar, maar ontspanning is een voorwaarde om te kunnen focussen. Ontspanning is dan ook een belangrijk onderdeel van een focusreis en die creëren we door:

  1. een locatie die uitnodigt om buiten te zijn en te bewegen
  2. ruige natuur, die niets van je vraagt: geen afleiding, maar ruimte voor nieuwe ideeën
  3. inspiratie door workshops of een kennismaking met de locale bevolking

Optimale schrijfomstandigheden

Tijdens de focusreis worden de ideale omstandigheden gecreëerd om te kunnen werken aan jouw klus. Jij kiest. Heb je behoefte aan een beetje extra structuur, een stok achter de deur? Dan volg je het dagprogramma met korte schrijfsprints. Focus gegarandeerd.

Liever in alle rust zelfstandig aan de slag? Ook daarvoor is voldoende ruimte.

Inspirerende reisgenoten

Een focusreis onderneem je niet alleen. Je bent samen met reisgenoten die – net als jij – een helder doel voor ogen hebben. Je profiteert van elkaars motivatie en energie. En natuurlijk kun je elkaar – mits de ander daar voor openstaat – als sparringpartner gebruiken. Ken je de mini-klankbordsessie? Binnen 5 minuten heb je de input die je nodig hebt en kun je weer door.

Ontspanning en inspiratie

We reizen naar de Balkan. Waarom? Omdat het puur is. Je ervaart de ruige en ongerepte natuur tijdens de silent walks, of je laat je inspireren door de omgeving tijdens de walk-and-talks. We verblijven in kleinschalige gasthuizen, gerund door de lokale bevolking.

Dompel je onder in de gastvrijheid van de mensen daar. En laat je inspireren. Leer hoe de heerlijke gerechten worden bereid, of hoe je de typische hooitorentjes bouwt. Mee met de herder en zijn schapen, alles is mogelijk. De ogenschijnlijke eenvoud van dit leven, plaatst je eigen wereld in een ander perspectief en dat inspireert!

Het kost minder dan je denkt

Het idee is natuurlijk dat je zelf eigenlijk nergens aan hoeft te denken. Daarom is een focusreis altijd volledig verzorgd: de overnachtingen, de maaltijden, activiteiten en het vervoer ter plaatse. Zo kun jij je onverdeelde aandacht schenken aan jouw klus.

Prijzen zijn afhankelijk de duur van de reis en de locatie. Een focusreis met 5 effectieve werkdagen is al beschikbaar vanaf €800,- per persoon, exclusief vlucht.

Ben je student en bezig met je scriptie? Speciaal voor jou organiseren we –  al dan niet in samenwerking met een scriptiecoach – regelmatig een scriptiefocusweek voor een fijne studentenprijs.

Iets voor jou?

Je bent op zoek naar rust, ontspanning en focus om te werken en gaat vervolgens gemotiveerd aan de slag. Je geniet van ruige, ongerepte natuur, en houdt er ook wel van andere culturen te ontdekken en te ervaren. Je hebt een open instelling, bent van nature nieuwsgierig en durft je over te geven aan het moment.

Hoewel Reizen voor Focus zo veel mogelijk ontzorgt, hebben we ook te maken met de realiteit van de Balkan. Dat vraagt om meebewegen. Dat zaken anders lopen dan gepland, is bijna een gegeven. De realiteit is ook, dat het altijd goed komt.

Accommodatie

Wij kiezen ervoor om je tijdens de focusreis te laten kennismaken met de lokale gebruiken en cultuur. En we houden van de ongerepte natuur. We zoeken dus altijd unieke accommodaties in een natuurrijke omgeving met veel charme en karakter, die worden gerund door lokale ondernemers. Kleinschalige gastenverblijven die op zichzelf al een bijzondere ervaring bieden.

Verwacht niet het comfort van de zakelijke hotels, of van de luxe villa’s met zwembad die je bij andere retraites wel tegen komt. We hebben de gasthuizen gekozen, omdat we er een beetje verliefd op zijn. Omdat ze eigenlijk zo veel meer bieden dan de bekende hotelketens. En niet in de laatste plaats, omdat ze uitblinken in gastvrijheid. We beloven dat de accommodaties, schoon, goed onderhouden en veilig zijn.

De reizen worden aangeboden op basis van een gedeelde kamer, tenzij anders aangegeven. Je kunt er voor kiezen om samen met een collega, vriend of partner deel te nemen. Kom je alleen, dan deel je een kamer met een reisgenoot.

Wil je weten wanneer we weer op pad gaan? Check dan in ieder geval even de agenda voor de geplande reizen.

De rest van je vragen kun je hier onder kwijt!

Je krijgt automatisch een bericht in je mailbox als er een nieuwe reis gepland staat.