De scriptiereis: complete focus op je scriptie - Reizen voor Focus


Reizen voor Focus

De scriptiereis: complete focus op je scriptie

studenten werken buiten aan hun scriptie met zicht op meer van Ohrid

De Scriptiereis: een Boost voor je Scriptie

…en voor jou 

 • 28 april – 4 mei 2023 | Albanië | max 8 deelnemers |  vanaf €490 p.p.

Een schrijfweek midden in de natuur. Ontspannen focus.

 

Ben je aan het ploeteren met je afstudeeronderzoek? Zijn er tig zaken die dringender lijken dan je scriptie schrijven? Je weet dat je aan de slag moet, maar…

 

Afleiders van de studie: de was, koffie, plantje

…. eerst koffie
…. de (af)was staat te lonken
…. de planten willen water

Wat is jouw excuus?

Ondertussen komt de deadline naderbij. Je voelt eerder stress dan plezier bij je project. Torenhoge stress.

 

Time is ticking

 

De tijd loopt onverbiddelijk door. Heb je genoeg van uitstel? Genoeg van dat nare gevoel, dat er nog een scriptie wacht? Tijd voor focus!

 

Tijd voor focus

 

Focus vind je tijdens een schrijfweek voor afstudeerders. Die scriptieweek is bedoeld voor serieuze studenten die hun afstuderen prioriteit geven en op een ontspannen manier een flink deel van hun scriptie, thesis of afstudeeropdracht willen aanpakken.

Een week lang ongestoord aan je scriptie werken. Zonder afleiding, los van alle andere verplichtingen die je normaal hebt. Beeld je eens in wat dat zou betekenen.

Beginnen wordt makkelijk. Je hoeft maar één ding. Overzicht ontstaat als vanzelf. Gewoon omdat je de tijd en ruimte hebt om na te denken en stappen uit te werken.

Elke dag vooruitgang zien. Je vertrouwen groeit. Dit lukt je.

 

De snelste route naar je diploma

Je verblijft met een kleine groep (maximaal 8 studenten/onderzoekers) naar een kleinschalig gasthuis (met een geweldig uitzicht trouwens). We werken volgens een dagstructuur en plannen voldoende ontspanning en activiteiten in. Tegelijk weten we dat jouw ritme misschien net anders ligt. Helemaal prima, niet moet, zo lang jij maar lekker gefocust kan werken.

 

Na je aanmelding krijg je een checklist die je helpt om je doelen voor de week op te stellen. Ook hebben we van te voren een kort Zoom-gesprek waarin we je plannen doorspreken op haalbaarheid en voorwaarden. Tijdens de schrijfweek is jouw planning je leidraad en daar zullen we dan ook op teruggrijpen. In de week heb je de mogelijkheid om twee keer een voortgangsgesprek in te plannen van 20 minuten.

 

We zorgen met z’n allen voor een positieve werksfeer, zijn elkaars stok achter de deur. Wel blijf je natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk voor je input en resultaat.

 

Alle maaltijden worden verzorgd, zodat jij je alleen maar op je onderzoek hoeft te richten. De omgeving leent zich prima voor (lichte) outdoor activiteiten – lekker om je hoofd leeg te maken. Ook is er een stadje in de buurt.

 

Wanneer kom jij?

Voor wie:

HBO/WO studenten die hun zinnen hebben gezet op afstuderen en serieus werk willen maken van hun scriptie. Werk je aan een portfolio, een praktische afstudeeropdracht waarvoor je niet op een specifieke plek hoeft te zijn of aan je PhD? Ook dan ben je van harte welkom.

Wanneer:

 • 28 april – 4 mei (6 overnachtingen)

Waar:

Midden-Albanië

Jouw investering:

Je kostbare tijd. Natuurlijk vraagt deze reis een investering in tijd. Je bent een week van huis, waarvan je zo’n 5 dagen aan je scriptie besteedt. Daarnaast vraagt de scriptiereis de nodige voorbereiding. Je maakt een reële planning van je doelen voor de week en verzamelt de benodigde bronnen vooraf. Oh en je moet natuurlijk je koffer pakken.

In euros. De financiële investering om een boost aan je scriptie te geven en je diploma een stap dichterbij te brengen bedraagt €490*.

Bedenk dan ook even wat het je scheelt aan collegegeld, als niet weer een jaar hoeft in te schrijven. En vooral ook de rust die het oplevert als je straks hebt ingeleverd.


 

Dit krijg je

Een kaartje voor een student
 • een programma met effectieve schrijfdagen
 • een werkstructuur (aanrader!), met ruimte voor jouw ritme
 • 2x een individueel focusgesprek
 • een goede voorbereiding zodat je direct aan de slag kan
 • alle overnachtingen (op basis van gedeelde kamer, gedeelde badkamer)
 • alle maaltijden in het gasthuis, koffie en thee, fruit etc
 • ontspannende activiteiten in de buurt

Het aanbod is exclusief vlucht.

Bijkomende kosten:

 • kosten voor vlucht en transfers
 • reisverzekering (verplicht)
 • annuleringsverzekering
 • eventuele inentingen

Heb je liever een kamer voor jezelf? Die optie is afhankelijk van de beschikbaarheid. Er geldt dan een toeslag van 20 euro per nacht.

 

 

Mijn koffer staat al klaar!

Ik ga mee 

Een klik op bovenstaande link brengt je naar het boekingsformulier. Zodra ik je aanmelding heb ontvangen ontvang je een uitnodiging voor een planningsgesprek. Zo ben je voorbereid op een super effectieve schrijfweek. 

*) prijs is exclusief  vlucht en verzekeringen. 

 

De kleine lettertjes

Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van Reizen voor Focus van toepassing. Neem even de tijd om ze door te lezen.

En verder…

We leven in een hectisch tijdperk, dat  kan invloed hebben invloed op de reis. Check de inreisregels voor de landen waar we reizen en zorg dat je daaraan voldoet.

Check ook wat jouw annuleringsverzekering dekt als je als gevolg van bijvoorbeeld corona besmetting of quarantaine niet mee kunt én wat er onder je reisverzekering wordt gedekt als je reis onverhoopt langer duurt als gevolg van een besmetting of quarantaine ter plaatse.

Praktisch

De schrijfweken gaan in principe altijd door, zelfs als jij de enige deelnemer zou zijn. Ik kan me voorstellen dat je dat wel even wilt weten. Daarom hou ik je op de hoogte van het aantal deelnemers

Er zijn verschillende manieren om naar het gasthuis te reizen. 

Er zijn helaas geen internationale treinen waarmee je Albanië kunt bereiken.


Het is die twee reisdagen waard?

Ja leuk hoor,” hoor ik je denken, “maar dat is dan ook weer 2 dagen reizen en ik moet al zo veel doen.”

Dat is natuurlijk zo. Je moet aan de slag. Maar even heel eerlijk hè, zou je zonder die reis ook 5 dagen lang compleet gefocust en ongestoord aan de slag gaan? Waarschijnlijk niet. Anders deed je dat nu al, toch? Met een groep gemotiveerde mensen om je heen krijg je veel meer voor elkaar.

 

Wat gebeurt er als je in één week tijd je literatuuronderzoek afrond?

Moet je daar dan echt voor op reis? Ik ben student en het is bepaald niet gratis

Tja, dat is aan jou natuurlijk. Wat gebeurt er als je in een week zo maar een hoofdstuk of twee van je thesis zou afronden? Hoeveel eerder zou je dan kunnen afstuderen? Wat levert dat je op? Afscheid nemen van je bijbaantje en eerder aan het werk in een echte baan, met een echt salaris? Vrije tijd zonder dat zeurende stemmetje op de achtergrond, dat je aan de slag moet?

Als je op reis gaat ben je echt weg. Je kunt je aandacht compleet op je studie richten. Er is nog een voordeel. Grote kans dat je uit plichtsbesef geen vakantie hebt genomen, omdat je je serieus had voorgenomen aan je scriptie te werken. Tijdens de scriptiereis heb je een soort vakantie terwijl je aan je scriptie werkt. Best leuk toch?

 

 JA, ik zet alles op alles!

Dag scriptie, hallo diploma

>>BOEK JE REIS<<

 

 

Wat studenten zeggen

 

 

Beau (voltijd-student):

studenten zitten verspreid over de ruimte te werken aan hun scriptie

Beau was een deelnemer van het eerste uur. Met Reizen voor Focus reisde zij naar Macedonië. Onder begeleiding van Andrina werkte ze daar met Anouck, Bisola en Willemijn aan haar scriptie. Dit is haar verhaal.

“Ik had moeite om met mijn scriptie te beginnen. Er was steeds afleiding. Ik twijfelde of ik het wel kon. Toen ik een bericht over de scriptiereis op Instagram zag, dacht ik: “Dit is precies wat ik op dit moment nodig heb.”

Maar zomaar ineens last-minute besluiten om in m’n eentje naar het buitenland te gaan, ben ik niet gewend. En ik ben student dus heb niet superveel geld om te spenderen.

In week week meer kunnen doen dan ik in maanden had gedaan

Mijn doel voor de week was om een raamwerk van mijn scriptie te maken, waarin de bronnen een plek zouden krijgen. Maar ik heb veel meer gedaan dan ik van te voren had gedacht. Op de eerste dag heb ik al twee bronnen kunnen uitwerken. Tijdens de week heb ik niet alleen meerdere bronnen verwerkt in de tekst, maar de bronnen ook aan elkaar kunnen koppelen, de linken kunnen leggen. Alle voorbereiding viel op z’n plek.

Alleen al die eerste dag, dat dat gebeurde… Dat was het gewoon al waard. Ik heb in een week, of eigenlijk al in een dag meer kunnen doen, dan ik in maanden had gedaan.

Vooral studenten die niet weten hoe ze verder moeten, of vast zitten zou ik een scriptiefocusreis aanraden. En studenten die nog moeten beginnen, die helemaal aan het begin staan.

Tijdens de reis maak je sneller stappen. Dat heeft mij een zelfverzekerd gevoel gegeven, waar ik thuis weer mee verder kan.”

Erna (deeltijd-student):

 

Student Erna achter laptop voor een raam in muur van grove stenenAls cadeau aan mijzelf voor het afronden van mijn studiejaren ben ik mee geweest met de scriptiereis. Focus houden is voor mij niet zo moeilijk, maar als deeltijd HBO student met de zorg voor een gezin en baan ontbreekt het mij wel eens aan volledige rust om meters te kunnen maken. Thuis is er altijd wel iets dat gedaan moet worden of iemand die iets van je wil.

In Macedonië was er totaal ontzorging, waardoor ik mij maximaal kon concentreren op alleen mijn scriptie.

Het grootste leermoment tijdens deze reis zijn mijn eigen blokkerende gedachtes. Ik maak de dingen nogal snel te groot en te ingewikkeld, waardoor ik enorm aan mijzelf ga twijfelen of ik het wel kan en goed doe. Na een eerste verhelderend gesprek met Andrina, bleek dat ik inderdaad te moeilijk dacht. Alhoewel er een grote streep ging door mijn uitwerking tot dusver wist Andrina het zo uit te leggen dat ik na een dag beraad licht zag aan het einde van de tunnel en voor mij kon zien hoe ik in ieder geval zonder al te veel hobbels tot hoofdstuk 4 kon komen.

Erg gezellig en ontstressend door de combinatie met een leuke excursies in de omgeving

Het fijne aan de coaching van Andrina is dat zij niet vertelt hoe het moet, maar laat jou nadenken of haar woorden iets voor je scriptie kunnen betekenen. Voor iedereen die zich ook meer enigszins herkent in mijn verhaal kan ik Andrina van harte aanbevelen. Daarnaast is het ook gewoon erg gezellig en ontstressend door de combinatie met een leuke excursies in de omgeving.

 


De scriptiereis in beeld

Video door Willemijn Louws

 


Hey!

Andrina SolMijn naam is Andrina Sol. Dat geploeter met zo’n scriptie herken ik maar al te goed van mijn eigen rechtenstudie, jaren geleden. En ik zag het gebeuren bij de studenten die ik als docent heb begeleid. Zo jammer, want met de tijd verdwijnt het plezier. Dat kan anders.

Daarom ontvang ik je graag op een geweldige plek in de Balkan, zodat je weer vaart en plezier krijgt in je scriptie. Je diploma binnen handbereik.

Nieuwsgierig wat mijn voormalig studenten over mij meldden?

Zeer goede scriptiebegeleiding, zeker een aanrader als je vastloopt met je scriptie!

Timo (SJD): “Met behulp van Andrina de scriptie waarmee ik al veel te lang bezig was eindelijk af kunnen ronden. Heb hulp gekregen bij zowel het schrijven van het onderzoeksvoorstel als de scriptie zelf. Het betrof een scriptie over het inperken van de vrijheid van meningsuiting om bij te dragen aan het voorkomen van genocide.

Pluspunten:
– Uitgebreide kennis van de materie.
– Enthousiasme om te helpen bij elke vraag die je stelt.
– Goede communicatie/bereikbaarheid

Minpunten:
– Geen”

Andrina Sol is een top scriptiebegeleider

Khalid (HBO-Rechten): “Ik heb een mooie, goeie en prettige samenwerking gehad. Komt afspraken altijd tijdig na en mijn scriptie werd voorzien van zeer duidelijke en goede feedback. Ook qua taalgebruik werd er zeer kritisch gekeken. Laagdrempelig contact (o.a. via whatsapp) wat ervoor zorgde dat ik daar waar nodig snel verder kon. Andrina was voor mij de ideale begeleider. Scriptie afgesloten met een 7,5. Mijn dank is enorm.”

 

 

aanmelden voor de reis

 

 

Komt deze scriptiereis je iets te vroeg? Probeer dan eerst eens aan te sluiten bij de online schrijf sessies van het Scriptielokaal. In steeds anderhalf uur kun je stiekem al zo veel gedaan krijgen. Check de site

 

Weten wanneer de volgende reis plaats vindt? Laat >>hier<< je naam en mailadres achter, dan krijg je bericht als er nieuwe reizen zijn gepland.