De scriptiereis: complete focus op je scriptie - Reizen voor Focus


Reizen voor Focus

De scriptiereis: complete focus op je scriptie

De scriptiereis: complete focus op je scriptie

Als gevolg van de reisbeperkingen zijn de buitenlandse reizen gecanceld

Wel kun je in terecht voor een fijn scriptieweekend in Nederland.

Bekijk hier de opties

 

 

De scriptiereis: een boost voor je scriptie

…en voor jou. 

 

Boek deze reis

 


Scriptiereis naar Ohrid, Noord-Macedonië 

 

Ben je aan het ploeteren met je afstudeeronderzoek? Zijn er tig zaken die dringender lijken dan je scriptie schrijven? Je weet dat je aan de slag moet, maar…

 

Afleiders van de studie: de was, koffie, plantje

…. eerst koffie
…. de (af)was staat te lonken
…. de planten willen water

Wat is jouw excuus?

Ondertussen komt de deadline naderbij. Je voelt eerder stress dan plezier bij je project. Torenhoge stress.

 

Time is ticking

 

De tijd loopt onverbiddelijk door. Heb je genoeg van uitstel? Genoeg van dat nare gevoel, dat er nog een scriptie wacht? Tijd voor focus!

 

Tijd voor focus

 

Focus vind je tijdens een scriptiereis. Die scriptieweek is bedoeld voor serieuze studenten die hun afstuderen prioriteit geven en op een ontspannen manier een flink deel van hun scriptie of thesis willen aanpakken.

Een week lang ongestoord aan je scriptie werken. Zonder afleiding, los van alle andere verplichtingen die je normaal hebt. Beeld je eens in wat dat zou betekenen.

Beginnen wordt makkelijk. Je hoeft maar één ding. Overzicht ontstaat als vanzelf. Gewoon omdat je de tijd en ruimte hebt om na te denken en stappen uit te werken.

Elke dag vooruitgang zien. Je vertrouwen groeit. Dit lukt je.

 

Hey!

Andrina SolMijn naam is Andrina Sol. Dat geploeter met zo’n scriptie herken ik maar al te goed van mijn eigen rechtenstudie, jaren geleden. En ik zag het gebeuren bij de studenten die ik als docent heb begeleid. Zo jammer, want met de tijd verdwijnt het plezier. Dat kan anders.

Daarom neem ik je graag mee op reis, zodat je weer vaart en plezier krijgt in je scriptie. Je diploma binnen handbereik.

 

De snelste route naar je diploma

We reizen met een kleine groep (maximaal 8 studenten/onderzoekers) naar een kleinschalig gasthuis in Lagadin (met een geweldig uitzicht trouwens). We werken volgens een vaste dagstructuur, en plannen voldoende ontspanning en activiteiten in.

Na je aanmelding krijg je een checklist die je helpt om je doelen voor de reis op te stellen. Ook hebben we van te voren een kort Skype-gesprek waarin we je plannen doorspreken op haalbaarheid en voorwaarden. Tijdens de reis is jouw planning je leidraad en daar zullen we dan ook op teruggrijpen. In de week plannen we 2 individuele voortgangsgesprekken in van 20 minuten.

We zorgen met z’n allen voor een positieve werksfeer, zijn elkaars stok achter de deur. Wel blijf je natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk voor je input en resultaat.

Alle maaltijden worden verzorgd, zodat jij je alleen maar op je onderzoek hoeft te richten. De omgeving leent zich prima voor (lichte) outdoor activiteiten – lekker om je hoofd leeg te maken. Ook is er een stadje in de buurt.


Ready for take off?

Voor wie:

HBO/WO studenten die hun zinnen hebben gezet op afstuderen en serieus werk willen maken van hun scriptie

Wanneer:

 • 21 – 28 maart 2020 (8-daagse reis): GECANCELD
 • 25 april – 2 mei 2020 (8-daagse reis) GECANCELD
 • 30 mei – 2 juni 2020 (8-daagse reis)

Waar:

Lagadin aan het Meer van Ohrid in Macedonië

Jouw investering:

Je kostbare tijd. Natuurlijk vraagt deze reis een investering in tijd. Je bent 8 dagen van huis, waarvan je zo’n 6 dagen aan je scriptie besteedt. Daarnaast vraagt de scriptiereis de nodige voorbereiding. Je maakt een reële planning van je doelen voor de week en verzamelt de benodigde bronnen vooraf. Oh en je moet natuurlijk je koffer pakken.

In euros. De financiële investering om een boost aan je scriptie te geven en je diploma een stap dichterbij te brengen bedraagt €797,-* voor de 8-daagse reis, inclusief vlucht.

Ter vergelijking: het wettelijk collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 is vastgesteld op €2083 (!). Iedere maand die je eerder afstudeert levert je dus 170 euro op!

 

Mijn koffer staat al klaar!

Ik ga mee 

Een klik op bovenstaande link brengt je naar het boekingsformulier. Zodra ik je aanmelding heb ontvangen ontvang je een uitnodiging voor een planningsgesprek. Zo ben je voorbereid op een super effectieve schrijfweek. 

*) prijs is exclusief 15€ voor de wettelijk verplichte dekking tegen financieel onvermogen van de reisorganisator. Deze prijs geldt tot en met 4 weken voor vertrek. Daarna vindt een prijscorrectieplaats aan de hand van de actuele vluchtprijzen.

 

3 mensen staan buiten met een kop koffie, op de achtergrond houten huisje met rokende schoorsteen

Stel je vragen

Twijfel je of zo’n reis ook voor jou geschikt is? Kom eens kennismaken en stel je vragen. Ik denk graag met je mee.

Naar de planning


 

Dit krijg je

Een kaartje voor een student
 • een programma met effectieve schrijfdagen
 • een werkstructuur (aanrader!)
 • 2x een individueel focusgesprek
 • een goede voorbereiding zodat je direct aan de slag kan
 • 7 overnachtingen (op basis van gedeelde kamer)
 • alle maaltijden in het gasthuis, koffie en thee
 • retourvlucht naar Ohrid
 • transfers in ter plaatse
 • reisgarantiefonds

Het aanbod is exclusief inclusief vlucht (als je minimaal 4 weken voor vertrek boekt)

Exclusief verzekeringen, (alcoholische) dranken en eventuele scriptiebegeleiding. Bijkomende kosten: 15€ voor de wettelijk verplichte dekking tegen financieel onvermogen van de reisorganisator.

Heb je liever een kamer voor jezelf? Die optie is afhankelijk van de beschikbaarheid. Er geldt dan een toeslag van 80 euro

 

aanmelden voor de reis

 


Het is die twee reisdagen waard

Ja leuk hoor,” hoor ik je denken, “maar dat is dan ook weer 2 dagen reizen en ik moet al zo veel doen.”

Dat is natuurlijk zo. Je moet aan de slag. Maar even heel eerlijk hè, zou je zonder die reis ook 5 dagen lang compleet gefocust en ongestoord aan de slag gaan? Waarschijnlijk niet. Anders deed je dat nu al, toch? Met een groep gemotiveerde mensen om je heen krijg je veel meer voor elkaar.

Wat gebeurt er als je in één week tijd je literatuuronderzoek afrond?

Moet je daar dan echt voor op reis? Ik ben student en het is bepaald niet gratis

Tja, dat is aan jou natuurlijk. Wat gebeurt er als je in een week zo maar een hoofdstuk of twee van je thesis zou afronden? Hoeveel eerder zou je dan kunnen afstuderen? Wat levert dat je op? Afscheid nemen van je bijbaantje en eerder aan het werk in een echte baan, met een echt salaris? Vrije tijd zonder dat zeurende stemmetje op de achtergrond, dat je aan de slag moet?

Als je op reis gaat ben je echt weg. Je kunt je aandacht compleet op je studie richten. Er is nog een voordeel. Grote kans dat je uit plichtsbesef geen vakantie hebt genomen, omdat je je serieus had voorgenomen aan je scriptie te werken. Tijdens de scriptiereis heb je een soort vakantie terwijl je aan je scriptie werkt. Best leuk toch?

Speciale prijs: 797 euro*

*) 8-daagse: inclusief vlucht naar onze bestemming, exclusief 15€ bijdrage aan het garantiefonds. Deze prijs geldt tot en met 4 weken voor vertrek. Daarna vindt een prijscorrectieplaats aan de hand van de vluchtprijzen. 

 

 JA, ik zet alles op alles!

Dag scriptie, hallo diploma

>>BOEK JE REIS<<

 

Wat studenten zeggen

De ervaring van Beau

Beau was een deelnemer van het eerste uur. Met Reizen voor Focus reisde zij naar Macedonië. Onder begeleiding van Andrina werkte ze daar met Anouck, Bisola en Willemijn aan haar scriptie. Dit is haar verhaal.

“Ik had moeite om met mijn scriptie te beginnen. Er was steeds afleiding. Ik twijfelde of ik het wel kon. Toen ik een bericht over de scriptiereis op Instagram zag, dacht ik: “Dit is precies wat ik op dit moment nodig heb.”

Maar zomaar ineens last-minute besluiten om in m’n eentje naar het buitenland te gaan, ben ik niet gewend. En ik ben student dus heb niet superveel geld om te spenderen.

Mijn doel voor de week was om een raamwerk van mijn scriptie te maken, waarin de bronnen een plek zouden krijgen. Maar ik heb veel meer gedaan dan ik van te voren had gedacht. Op de eerste dag heb ik al twee bronnen kunnen uitwerken. Tijdens de week heb ik niet alleen meerdere bronnen verwerkt in de tekst, maar de bronnen ook aan elkaar kunnen koppelen, de linken kunnen leggen. Alle voorbereiding viel op z’n plek.

Alleen al die eerste dag, dat dat gebeurde… Dat was het gewoon al waard. Ik heb in een week, of eigenlijk al in een dag meer kunnen doen, dan ik in maanden had gedaan.

Vooral studenten die niet weten hoe ze verder moeten, of vast zitten zou ik een scriptiefocusreis aanraden. En studenten die nog moeten beginnen, die helemaal aan het begin staan.

Tijdens de reis maak je sneller stappen. Dat heeft mij een zelfverzekerd gevoel gegeven, waar ik thuis weer mee verder kan.”

 


De scriptiereis in beeld

Video door Willemijn Louws

 


Nieuwsgierig wat mijn voormalig studenten over mij meldden?

Zeer goede scriptiebegeleiding, zeker een aanrader als je vastloopt met je scriptie!

Timo (SJD): “Met behulp van Andrina de scriptie waarmee ik al veel te lang bezig was eindelijk af kunnen ronden. Heb hulp gekregen bij zowel het schrijven van het onderzoeksvoorstel als de scriptie zelf. Het betrof een scriptie over het inperken van de vrijheid van meningsuiting om bij te dragen aan het voorkomen van genocide.

Pluspunten:
– Uitgebreide kennis van de materie.
– Enthousiasme om te helpen bij elke vraag die je stelt.
– Goede communicatie/bereikbaarheid

Minpunten:
– Geen”

Andrina Sol is een top scriptiebegeleider

Khalid (HBO-Rechten): “Ik heb een mooie, goeie en prettige samenwerking gehad. Komt afspraken altijd tijdig na en mijn scriptie werd voorzien van zeer duidelijke en goede feedback. Ook qua taalgebruik werd er zeer kritisch gekeken. Laagdrempelig contact (o.a. via whatsapp) wat ervoor zorgde dat ik daar waar nodig snel verder kon. Andrina was voor mij de ideale begeleider. Scriptie afgesloten met een 7,5. Mijn dank is enorm.”

 

 

aanmelden voor de reis

 

 

Komt deze scriptiereis je iets te vroeg? Probeer dan eerst eens aan te sluiten bij de scriptie schrijfdagen. Laat je naam en email >>hier<< achter, dan krijg je bericht als nieuwe dagen zijn gepland.