De scriptiereis: complete focus op je scriptie - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusDe scriptiereis: complete focus op je scriptie

student zit achter een laptop op een houten terras met gekleurde parasol, een groene tuin en bergen op de achtergrond met blauwe lucht - scriptiereizen Albanië

De Scriptieweek. Doen wat thuis niet lukt: ongestoord meters maken

een boost voor je thesis en voor jou 

 • 2 – 8 juni 2024 | Albanië | max 6 deelnemers |
 • 11 – 18 juni 2024 | Albanië | max 6 deelnemers |

Boek je reis


Een schrijfweek midden in de natuur. Ontspannen focus

 

Ben je aan het ploeteren met je afstudeeronderzoek? Zijn er tig zaken die dringender lijken dan je scriptie schrijven? Je weet dat je aan de slag moet, maar…

 

….het moet na je werk of stage (dat kost je al bakken energie)

…. de (af)was staat te lonken, de koelkast moet schoongemaakt (ja echt?)

…. de planten willen water

 

 

Hoe gaat het afstuderen bij jou?

 

Ondertussen komt de deadline dichterbij. Dit is gewoon niet leuk meer. De stress, die nooit helemaal weg lijkt te zijn.

 

Dat kan gelukkig echt heel anders. Veel effectiever. En veel leuker.

 

De schrijfweek voor afstudeerders: tijd voor focus

 

Focus vind je tijdens een schrijfweek voor afstudeerders. Die scriptieweek is bedoeld voor serieuze studenten die hun afstuderen prioriteit geven en op een ontspannen manier een flink deel van hun scriptie, thesis of afstudeeropdracht willen aanpakken.

Een week lang ongestoord aan je scriptie werken. Zonder afleiding, los van alle andere verplichtingen die je normaal hebt. Beeld je eens in wat dat zou betekenen.

Beginnen wordt makkelijk. Je hoeft maar één ding. Overzicht ontstaat als vanzelf. Gewoon omdat je de tijd en ruimte hebt om na te denken en stappen uit te werken.

Elke dag vooruitgang zien. Je vertrouwen groeit. Dit lukt je.


Hey!

Andrina SolMijn naam is Andrina Sol. Dat geploeter met zo’n scriptie herken ik maar al te goed van mijn eigen rechtenstudie, jaren geleden. En ik zag het gebeuren bij de studenten die ik als docent heb begeleid. Zo jammer, want met de tijd verdwijnt het plezier. Dat kan anders.

Daarom ontvang ik je graag op een geweldige plek in de Balkan, zodat je weer vaart en plezier krijgt in je scriptie. Je diploma binnen handbereik.

 

 

De snelste route naar je diploma

Je verblijft met een kleine groep (maximaal 8 studenten/onderzoekers) in een kleinschalig gasthuis (met een geweldig uitzicht trouwens). Tijdens de scriptieweek werken we volgens een dagstructuur en plannen voldoende ontspanning en activiteiten in. Tegelijk weten we dat jouw ritme misschien net anders ligt. Helemaal prima, niets moet, zo lang jij maar lekker gefocust kan werken.

 

Na je aanmelding krijg je een checklist die je helpt om je doelen voor de week op te stellen. Ook hebben we van te voren een kort Zoom-gesprek waarin we je plannen doorspreken op haalbaarheid en voorwaarden. Tijdens de schrijfweek is jouw planning je leidraad en daar zullen we dan ook op teruggrijpen. In de week heb je de mogelijkheid om twee keer een voortgangsgesprek in te plannen van zo’n 20 minuten.

 

We zorgen met z’n allen voor een positieve werksfeer, zijn elkaars stok achter de deur. Uiteraard blijf je altijd zelf verantwoordelijk voor je input en resultaat.

 

Alle maaltijden worden verzorgd, zodat jij je alleen maar op je onderzoek hoeft te richten. De omgeving leent zich prima voor (lichte) outdoor activiteiten – lekker om je hoofd leeg te maken. Ook is er een stadje in de buurt.

 

Wanneer kom jij?

Voor wie:

HBO/WO studenten die hun zinnen hebben gezet op afstuderen en serieus werk willen maken van hun scriptie. Werk je aan een portfolio, een praktische afstudeeropdracht waarvoor je niet op een specifieke plek hoeft te zijn of aan je PhD? Ook dan ben je van harte welkom.

Wanneer:

 • 19 – 25 mei 2024
 • 11 – 18 juni 2024 (afgestemd op de vlucht vanuit Dusseldorf Weeze)

Waar:

Albanië. Tenzij anders aangegeven verblijf je bij ons in Fushe Buall. Een dorpje verborgen in een kleine vallei, niet ver van de stad Elbasan.

Ons gasthuis, Lugina e Vogel, heeft 3 kamers met eigen sanitair. In elke kamer staan 2 bedden.

Op het terrein vind je ook een aantal tiny cabins. Die hopen we vanaf april 2024 in gebruik te nemen. Slaap je in een van die cabins, dan maak je gebruik van het gedeelde sanitair achter ons huis.

Jouw investering:

Natuurlijk vraagt deze schrijfweek een investering in tijd. Je bent een week van huis, waarvan je zo’n 5 dagen aan je scriptie besteedt. Daarnaast vraagt de scriptieweek de nodige voorbereiding. Je maakt een reële planning van je doelen en verzamelt de benodigde bronnen vooraf. Oh en je moet natuurlijk je koffer pakken.

Als dit maakt dat je twijfelt, vraag jezelf eens af of je zonder deze week daadwerkelijk de tijd en focus pakt om aan het werk te gaan.

En? Waarschijnlijk niet hè?

 

Dan de prijs natuurlijk. Heb je wel eens gekeken naar een uurtje externe scriptie begeleiding?  50 euro, 60, euro 80 euro per uur? Soms nog meer. No kidding.

We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden – je bent immers student. Als eenmaal hier in Albanië bent heb je geen kosten meer. Tenzij je heel graag souvenirs gaat shoppen ofzo. Het vervoer, de overnachtingen, maaltijden, hapjes en drankjes, alles is inbegrepen.

 

Sta jij ingeschreven als voltijd student? Dan krijg je ook nog eens een korting van 40% op de de scriptieweek.

 • gedeelde kamer: €1200 p.p., voor voltijd studenten geen €1200, maar  €720 p.p. (gebruik de code VOLTIJD40% bij het boeken)
 • privé kamer: €1495 p.p., voor voltijd studenten geen €1495, maar €897 p.p. (gebruik de code VOLTIJD40% bij het boeken)

Bedenk wat het je scheelt aan collegegeld, als je niet weer een jaar hoeft in te schrijven. En vooral ook de rust die het je oplevert als je straks hebt ingeleverd.

En misschien kun je dit ook wel zien als een heel fijn cadeau voor jezelf, omdat je al zo ver bent gekomen en zoveel hebt gestoken in je studie. Een super mooie afronding.

 

Dit krijg je

Een kaartje voor een student
 • een programma met effectieve schrijfdagen
 • een werkstructuur (aanrader!), met ruimte voor jouw ritme
 • 2x een individueel focusgesprek
 • een goede voorbereiding zodat je direct aan de slag kan
 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden in het gasthuis, koffie en thee, fruit etc
 • ontspannende activiteiten in de buurt

Het aanbod is exclusief de reis naar Albanië zelf

Zelf regelen:

 • je vervoer naar Albanië (trein, bus, auto of vlucht)
 • reisverzekering (verplicht)
 • annuleringsverzekering
 • eventuele inentingen

 

 

Mijn koffer staat al klaar!

Ik ga mee 

Een klik op bovenstaande link brengt je naar het boekingsformulier. Zodra ik je aanmelding heb ontvangen ontvang je een uitnodiging voor een planningsgesprek. Zo ben je voorbereid op een super effectieve schrijfweek. 

 

Praktisch 

De schrijfweken gaan in principe altijd door, zelfs als jij de enige deelnemer zou zijn. Ik kan me voorstellen dat je dat wel even wilt weten. Daarom hou ik je op de hoogte van het aantal deelnemers

Er zijn verschillende manieren om naar Albanië te reizen. 

 • Met de trein reis je naar Bari in Zuid-Italië. Daar kun je per boot de oversteek naar Albanië maken. Je komt dan aan in Durres.
 • Met de auto moet je rekenen op zo’n 2200 km. Een prachtige route die je door verschillende landen in de Balkan brengt
 • Vliegen kan rechtstreeks vanaf Eindhoven, of vanaf Weeze naar Tirana. Vanaf het voorjaar van 2024 vliegt ook Transavia weer vanaf Amsterdam op Tirana. 

 

Het is die reisdagen waard?

Ja leuk hoor,” hoor ik je denken, “maar dat is dan ook weer een paar dagen reizen en ik moet al zo veel doen.”

Dat is natuurlijk zo. Je moet aan de slag. Maar even heel eerlijk hè, zou je zonder die reis ook 5 dagen lang compleet gefocust en ongestoord aan de slag gaan? Waarschijnlijk niet. Anders deed je dat nu al, toch? Met een groep gemotiveerde mensen om je heen krijg je zo veel meer voor elkaar.

 

Wat gebeurt er als je in één week tijd je literatuuronderzoek afrondt?

Moet je daar dan echt voor op reis? Ik ben student en het is bepaald niet gratis

Tja, dat is aan jou natuurlijk. Wat gebeurt er als je in een week zo maar een hoofdstuk of twee van je thesis zou afronden? Hoeveel eerder zou je dan kunnen afstuderen? Wat levert dat je op? Afscheid nemen van je bijbaantje en eerder aan het werk in een echte baan, met een echt salaris? Vrije tijd zonder dat zeurende stemmetje op de achtergrond, dat je aan de slag moet?

Als je op reis gaat ben je echt weg. Je kunt je aandacht compleet op je studie richten. Er is nog een voordeel. Grote kans dat je uit plichtsbesef geen vakantie hebt genomen, omdat je je serieus had voorgenomen aan je scriptie te werken. Tijdens de scriptiereis heb je een soort vakantie terwijl je aan je scriptie werkt. Best leuk toch?

 

 JA, ik zet alles op alles!

Dag scriptie, hallo diploma

>>BOEK JE REIS<<

 

 

Wat studenten zeggen

 

 

Beau (voltijd-student):

studenten zitten verspreid over de ruimte te werken aan hun scriptie

Beau was een deelnemer van het eerste uur. Met Reizen voor Focus reisde zij naar Macedonië. Onder begeleiding van Andrina werkte ze daar met Anouck, Bisola en Willemijn aan haar scriptie. Dit is haar verhaal.

“Ik had moeite om met mijn scriptie te beginnen. Er was steeds afleiding. Ik twijfelde of ik het wel kon. Toen ik een bericht over de scriptiereis op Instagram zag, dacht ik: “Dit is precies wat ik op dit moment nodig heb.”

Maar zomaar ineens last-minute besluiten om in m’n eentje naar het buitenland te gaan, ben ik niet gewend. En ik ben student dus heb niet superveel geld om te spenderen.

In week week meer kunnen doen dan ik in maanden had gedaan

Mijn doel voor de week was om een raamwerk van mijn scriptie te maken, waarin de bronnen een plek zouden krijgen. Maar ik heb veel meer gedaan dan ik van te voren had gedacht. Op de eerste dag heb ik al twee bronnen kunnen uitwerken. Tijdens de week heb ik niet alleen meerdere bronnen verwerkt in de tekst, maar de bronnen ook aan elkaar kunnen koppelen, de linken kunnen leggen. Alle voorbereiding viel op z’n plek.

Alleen al die eerste dag, dat dat gebeurde… Dat was het gewoon al waard. Ik heb in een week, of eigenlijk al in een dag meer kunnen doen, dan ik in maanden had gedaan.

Vooral studenten die niet weten hoe ze verder moeten, of vast zitten zou ik een scriptiefocusreis aanraden. En studenten die nog moeten beginnen, die helemaal aan het begin staan.

Tijdens de reis maak je sneller stappen. Dat heeft mij een zelfverzekerd gevoel gegeven, waar ik thuis weer mee verder kan.”

Erna (deeltijd-student):

 

Student Erna achter laptop voor een raam in muur van grove stenenAls cadeau aan mijzelf voor het afronden van mijn studiejaren ben ik mee geweest met de scriptiereis. Focus houden is voor mij niet zo moeilijk, maar als deeltijd HBO student met de zorg voor een gezin en baan ontbreekt het mij wel eens aan volledige rust om meters te kunnen maken. Thuis is er altijd wel iets dat gedaan moet worden of iemand die iets van je wil.

In Macedonië was er totaal ontzorging, waardoor ik mij maximaal kon concentreren op alleen mijn scriptie.

Het grootste leermoment tijdens deze reis zijn mijn eigen blokkerende gedachtes. Ik maak de dingen nogal snel te groot en te ingewikkeld, waardoor ik enorm aan mijzelf ga twijfelen of ik het wel kan en goed doe. Na een eerste verhelderend gesprek met Andrina, bleek dat ik inderdaad te moeilijk dacht. Alhoewel er een grote streep ging door mijn uitwerking tot dusver wist Andrina het zo uit te leggen dat ik na een dag beraad licht zag aan het einde van de tunnel en voor mij kon zien hoe ik in ieder geval zonder al te veel hobbels tot hoofdstuk 4 kon komen.

Erg gezellig en ontstressend door de combinatie met een leuke excursies in de omgeving

Het fijne aan de coaching van Andrina is dat zij niet vertelt hoe het moet, maar laat jou nadenken of haar woorden iets voor je scriptie kunnen betekenen. Voor iedereen die zich ook meer enigszins herkent in mijn verhaal kan ik Andrina van harte aanbevelen. Daarnaast is het ook gewoon erg gezellig en ontstressend door de combinatie met een leuke excursies in de omgeving.

 


De scriptiereis in beeld

Video door Willemijn Louws

 

 

aanmelden voor de reis

 

 

Komt deze scriptiereis je iets te vroeg? Probeer dan eerst eens aan te sluiten bij de online schrijf sessies van het Scriptielokaal. In steeds anderhalf uur kun je stiekem al zo veel gedaan krijgen. Check de site

 

Weten wanneer de volgende reis plaats vindt? Laat >>hier<< je naam en mailadres achter, dan krijg je bericht als er nieuwe reizen zijn gepland.