Focus op jouw focus - organiseer een retreat - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusFocus op jouw focus – organiseer een retreat

Voor ondernemers die hun klanten op reis willen nemen

Je bent ondernemerscoach, schrijfcoach, trainer, lean-consultant, scrum-master, yoga-instructeur, fotograaf… Hoe gaaf zou het zijn om je klanten een retreat, mastermind of studiereis aan te bieden? Je hebt vast ideeën te over!

Mogelijke redenen dat je NU zo’n reis nog niet gepland hebt

  • Je hikt aan tegen de tijd die het kost om zoiets te organiseren.
  • Je vraagt je af waar je moet beginnen.
  • Je houd je liever bezig met je eigen vak.

Heel begrijpelijk. Reizen voor Focus neemt het graag van je over!

Samen reizen schept een band

Waarom met je klanten op reis?

Een retreat is een van de mooiste manieren om een band op te bouwen met je klanten. En ook een van de efficiëntste. Een gedeelde ervaring zorgt onmiddellijk voor verbinding.

Misschien kennen je klanten je van je online programma. Of ze hebben je wel eens ontmoet bij een event dat je hebt georganiseerd. Een retreat creëert een VIP-gevoel. Jij bent beschikbaar en je klanten hoeven je maar met een paar anderen te delen.

Een reis kan ook een mooie kick-off zijn voor een verandertraject waar je klant voor staat. Terug naar de basis in de Balkan en van daaruit ruimte creëren voor nieuwe ideeën. Een mooie omgeving om Lean te introduceren bijvoorbeeld.

Er is één voorwaarde: de organisatie moet kloppen. De locatie, de accommodatie, de informatie. Kies een bijzondere bestemming, een die de nieuwsgierigheid prikkelt. Zorg voor een gastvrije ontvangst. Een plek waar je klanten zich snel op hun gemak voelen. En omdat reizen best spannend is, moeten je klanten steeds weten waar ze aan toe zijn.

Laat je studiereis of retraite door ons organiseren

Reizen voor Focus richt zich op de Balkan. Albanie, Macedonië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina. Vanwege de ongerepte natuur en de manier waarop de bevolking daarin leeft. Terugtrekken – niet voor niets heet het vaak een retreat – kan daar perfect.

In overleg verdelen we de taken. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor de organisatie. Denk aan het regelen van:

  • een passende accommodatie,
  • het vervoer, en
  • de planning.

We kunnen de reis volledig organiseren, op zo’n manier dat jij er alleen nog jouw invulling aan hoeft toe te voegen. We zorgen ook dat jouw klanten alle praktische informatie over de reis krijgen.

De inhoud van het programma is uiteraard helemaal aan jou. Wel kunnen we je adviseren over aanvullende activiteiten in de omgeving: (lichte) outdoor-activiteiten, excursies, (kook)workshops, een inspirerende ontmoeting met de lokale bevolking et cetera. Of wat denk je van een fotograaf die een mooie samenvatting maakt van de reis? We maken het helemaal jouw reis.

Zeker als het de eerste keer is dat je een retraite organiseert, is het fijn te weten dat we op de locatie aanwezig zijn. Je hebt ons dus altijd achter de hand, mocht het nodig zijn.

Wij regelen het garantiefonds voor je

Een studiereis of retreat bestaat vaak uit een combinatie van reisonderdelen, zoals accommodatie, catering, vlucht, vervoer en/of excursies. Er is dan sprake van een pakketreis. Vanaf 1 juli 2018 moet iedereen die een pakketreis organiseert en aanbiedt,  aangesloten zijn bij een garantiefonds. Dit geldt ook als het organiseren van zo’n reis maar een eenmalige gebeurtenis is.

Je kunt je uiteraard zelf aansluiten bij een reisgarantiefonds, na het grondig uitzoeken van de (financiële) voorwaarden. Maar waarom zou je? Wij zijn aangesloten bij een garantiefonds en regelen desgewenst alles voor je. Dat scheelt jou enorm veel gedoe. Je houdt focus op jouw focus.

Zin gekregen om op reis te gaan?

Wil je meer weten over de mogelijkheid om de organisatie van jouw retreat uit handen te geven? Laat dan een bericht achter. Je krijgt dan in ieder geval wat voorbeelden ter inspiratie.