Scriptiereis - op reis om ongestoord aan je scriptie te werken - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusScriptiereis – op reis om ongestoord aan je scriptie te werken

Op zoek naar wat hulp bij het schrijven van je scriptie? Dan zit je hier bijna goed :-)

We hebben ons actuele aanbod voor studenten inmiddels een ander plekje gegeven. Een klik op onderstaande link, brengt je naar de juiste plaats.

 


Vaart in je scriptie door één week volledige focus

Ben je aan het ploeteren met je onderzoek? Zijn er tig zaken die dringender lijken? Je weet dat je aan de slag moet, maar…

Afleiders van de studie: de was, koffie, plantje

…. eerst koffie
…. de (af)was staat te lonken
…. de planten willen water

Wat is jouw excuus?

Ondertussen komt de deadline naderbij. Je voelt eerder stress dan plezier bij je project.

Time is ticking

De tijd loopt onverbiddelijk door. Het nieuwe collegejaar staat voor de deur. Straks ontvang je weer de rekening: nog een jaar collegegeld.

HO! Wacht even!!! Dat laat je toch niet gebeuren??? Wat is jouw deadline?  Nog een jaar collegegeld betalen? Dat meen je niet toch?

Tijd voor focus. En focus vind je tijdens een scriptiereis. De reis is speciaal bedoeld voor serieuze studenten die in een korte tijd ongestoord een flink deel van hun scriptie of thesis willen aanpakken.

De snelste route naar je diploma

We reizen met een kleine groep (maximaal 8 studenten/onderzoekers) naar een kleinschalig gasthuis in de Balkan (met een geweldig uitzicht trouwens). We werken volgens een vaste dagstructuur, en plannen voldoende ontspanning en activiteiten in.

Na je aanmelding krijg je een checklist die je helpt om je doelen voor de reis op te stellen. Ook hebben we van te voren een kort Skype-gesprek waarin we je plannen doorspreken op haalbaarheid en voorwaarden. Tijdens de reis is jouw planning je leidraad en daar zullen we dan ook op teruggrijpen. In de week plannen we 2 individuele voortgangsgesprekken in van 20 minuten.

We zorgen met z’n allen voor een positieve werksfeer, zijn elkaars stok achter de deur. Wel blijf je natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk voor je input en resultaat.

Alle maaltijden worden verzorgd, zodat jij je alleen maar op je onderzoek hoeft te richten. De omgeving leent zich prima voor (lichte) outdoor activiteiten – lekker om je hoofd leeg te maken. Ook is er een stadje in de buurt.

Hey!

Andrina SolMijn naam is Andrina Sol. Dat geploeter met zo’n scriptie herken ik maar al te goed van mijn eigen rechtenstudie, jaren geleden. En ik zag het gebeuren bij de studenten die ik als docent heb begeleid. Zo jammer, want met de tijd verdwijnt het plezier. Dat kan anders.

Daarom neem ik je graag mee op reis, zodat je weer vaart en plezier krijgt in je scriptie. Je diploma binnen handbereik.

Ready for take off?

Voor wie:

HBO/WO studenten die hun zinnen hebben gezet op afstuderen en serieus werk willen maken van hun scriptie

Wanneer:

14 t/m 21 september 2018 AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK! Klik hier voor de meest actuele informatie over de geplande reizen.

Waar:

Lagadin aan het Meer van Ohrid in Macedonië

Jouw investering:

Je kostbare tijd. Natuurlijk vraagt deze reis een investering in tijd. Je bent 8 dagen (0f 5) van huis, waarvan je ruim 6 dagen (of 3) aan je scriptie besteedt. Daarnaast vraagt de reis de nodige voorbereiding. Je maakt een reële planning van je doelen voor de week en verzamelt de benodigde bronnen vooraf. Oh en je moet natuurlijk je koffer pakken.

In euros. De kosten voor de reis worden deels bepaald door de prijzen van de vlucht. De prijzen zijn altijd inclusief overnachtingen, maaltijden, vlucht en natuurlijk de aanwezige begeleiding.

Dit krijg je

Een kaartje voor een student
  • een programma met effectieve schrijfdagen
  • een werkstructuur (aanrader!)
  • 2x een individueel focusgesprek
  • een goede voorbereiding zodat je direct aan de slag kan
  • 7 (of 4) overnachtingen (op basis van gedeelde kamer)
  • alle maaltijden in het gasthuis, koffie en thee
  • retourvlucht Amsterdam/Eindhoven – ?
  • transfers in ter plaatse
  • reisgarantiefonds

Het aanbod is exclusief inclusief vlucht,

Exclusief verzekeringen, (alcoholische) dranken en eventuele scriptiebegeleiding. Bijkomende kosten: 15€ bijdrage i.v.m de verplichte dekking onder het reisgarantiefonds.

Heb je liever een kamer voor jezelf? Die optie is afhankelijk van de beschikbaarheid. Er geldt dan een toeslag.

 

Het is die twee reisdagen waard

Ja leuk hoor,” hoor ik je denken, “maar dat is dan ook weer 2 dagen reizen en ik moet al zo veel doen.”

Dat is natuurlijk zo. Je moet aan de slag. Maar even heel eerlijk hè, zou je zonder die reis ook 5 dagen lang compleet gefocust en ongestoord aan de slag gaan? Waarschijnlijk niet. Anders deed je dat nu al, toch? Met een groep gemotiveerde mensen om je heen krijg je veel meer voor elkaar.

Wat gebeurt er als je in één week tijd 3 hoofdstukken schrijft?

Moet je daar dan echt voor op reis? Ik ben een arme student.

Tja, dat is aan jou natuurlijk. Wat gebeurt er als je in een week zo maar twee of drie hoofdstukken van je thesis zou schrijven? Hoeveel eerder zou je dan kunnen afstuderen? Wat levert dat je op? Afscheid nemen van je bijbaantje en eerder aan het werk in een echte baan, met een echt salaris? Vrije tijd zonder dat zeurende stemmetje op de achtergrond, dat je aan de slag moet?

Als je op reis gaat ben je echt weg. Je kunt je aandacht compleet op je studie richten. Er is nog een voordeel. Grote kans dat je uit plichtsbesef geen vakantie hebt genomen, omdat je je serieus had voorgenomen aan je scriptie te werken. Tijdens de scriptiereis heb je een soort vakantie terwijl je aan je scriptie werkt. Best leuk toch?

Wat studenten zeggen

De ervaring van Beau

Beau was een deelnemer van het eerste uur. Met Reizen voor Focus reisde zij naar Macedonië. Onder begeleiding van Andrina werkte ze daar met Anouck, Bisola en Willemijn aan haar scriptie. Dit is haar verhaal.

“Ik had moeite om met mijn scriptie te beginnen. Er was steeds afleiding. Ik twijfelde of ik het wel kon. Toen ik een bericht over de scriptiereis op Instagram zag, dacht ik: “Dit is precies wat ik op dit moment nodig heb.”

Maar zomaar ineens last-minute besluiten om in m’n eentje naar het buitenland te gaan, ben ik niet gewend. En ik ben student dus heb niet superveel geld om te spenderen.

Mijn doel voor de week was om een raamwerk van mijn scriptie te maken, waarin de bronnen een plek zouden krijgen. Maar ik heb veel meer gedaan dan ik van te voren had gedacht. Op de eerste dag heb ik al twee bronnen kunnen uitwerken. Tijdens de week heb ik niet alleen meerdere bronnen verwerkt in de tekst, maar de bronnen ook aan elkaar kunnen koppelen, de linken kunnen leggen. Alle voorbereiding viel op z’n plek.

Alleen al die eerste dag, dat dat gebeurde… Dat was het gewoon al waard. Ik heb in een week, of eigenlijk al in een dag meer kunnen doen, dan ik in maanden had gedaan.

Vooral studenten die niet weten hoe ze verder moeten, of vast zitten zou ik een scriptiefocusreis aanraden. En studenten die nog moeten beginnen, die helemaal aan het begin staan.

Tijdens de reis maak je sneller stappen. Dat heeft mij een zelfverzekerd gevoel gegeven, waar ik thuis weer mee verder kan.”

De scriptiereis in beeld

Video door Willemijn Louws

 

Nieuwsgierig wat mijn voormalig studenten over mij meldden?

Zeer goede scriptiebegeleiding, zeker een aanrader als je vastloopt met je scriptie!

Timo (SJD): “Met behulp van Andrina de scriptie waarmee ik al veel te lang bezig was eindelijk af kunnen ronden. Heb hulp gekregen bij zowel het schrijven van het onderzoeksvoorstel als de scriptie zelf. Het betrof een scriptie over het inperken van de vrijheid van meningsuiting om bij te dragen aan het voorkomen van genocide.

Pluspunten:
– Uitgebreide kennis van de materie.
– Enthousiasme om te helpen bij elke vraag die je stelt.
– Goede communicatie/bereikbaarheid

Minpunten:
– Geen”

Andrina Sol is een top scriptiebegeleider

Khalid (HBO-Rechten): “Ik heb een mooie, goeie en prettige samenwerking gehad. Komt afspraken altijd tijdig na en mijn scriptie werd voorzien van zeer duidelijke en goede feedback. Ook qua taalgebruik werd er zeer kritisch gekeken. Laagdrempelig contact (o.a. via whatsapp) wat ervoor zorgde dat ik daar waar nodig snel verder kon. Andrina was voor mij de ideale begeleider. Scriptie afgesloten met een 7,5. Mijn dank is enorm.”

aanmelden voor de reis