Teamspiratie - inspiratie voor je team! - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusTeamspiratie – inspiratie voor je team!

Je team werkt hard en zet alle zeilen bij. Maar toch. Waar is de energie gebleven, die jullie aanzette tot het steeds bedenken van nieuwe slimme oplossingen? 

Je wilt het misschien niet zien. Jij bent de manager, de teamleider, de directeur van deze kleine onderneming. Jij weet waar je met je team heen wil. En je medewerkers weten het ook. Toch? Of ben je stiekem vooral bezig met brandjes blussen. De ‘missie’ en ‘visie’ van je onderneming? Die staan ergens in het strategisch plan van 2014, ofzo.

Wanneer was de laatste gezamenlijke lunch? Die foto’s van het teamuitje, die zijn van … vorig jaar? Of was het alweer twee jaar geleden?

Als je geen actie onderneemt, heeft dat gevolgen

Je weet het best. Als je geen actie onderneemt, heeft dat gevolgen. Voor de bedrijfsresultaten bijvoorbeeld. Je ziet dat zelfs je meest loyale medewerkers op hun tandvlees lopen. Het aantal ziekmeldingen is de afgelopen jaren langzaam opgelopen. Je beste developer is weggekaapt door een van de grote jongens met van die aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Klanten krijgen steeds meer oog voor energieke jonge start-ups die, beter dan jullie, in staat zijn om te innoveren en zo het tempo en de behoeften van hun klanten kunnen bijhouden. Hoeveel nieuwe klanten heb jij het afgelopen jaar mogen verwelkomen?

Tijd voor actie. Of eigenlijk: tijd voor rust.

Profiteer van teamspiratie

Stap met je team uit de hectiek van de dag. Plan een heisessie – maar dan op een bijzondere locatie. Neem de tijd om op adem te komen. Om je heen te kijken. Dan ontstaat weer ruimte voor creativiteit en focus en samenwerking: teamspiratie.

Reizen voor Focus nodigt jou en je team graag uit voor een gezonde portie teamspiratie tijdens de teamspiratiereis, die we speciaal voor jullie samenstellen.

Weg uit de waan van de dag

De heisessie die wij voor ogen hebben? Die beleef je in de Balken. Albanië, Macedonië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina. Vanwege de ongerepte natuur. Vanwege de manier waarop de bevolking daarin leeft. Terugtrekken kan daar perfect.

Goed om te weten

Je bent heus niet de eerste, die bij het lezen over een reis naar bijvoorbeeld Albanië denkt: “Ja maar, is dat niet gevaarlijk?” of “Maar zo’n reis met het hele team, dat is veel te duur!” En misschien denk je: “Leuk zo’n reis, maar ondertussen blijft het werk liggen en als we terug komen moeten we extra hard aan de bak.”

Over de Balkan doen soms de wildste verhalen de ronde: bar slechte wegen, maffia, schrijnende armoede. Uit ervaring weten wij  dat veel van de vooroordelen wegvallen zodra je kennismaakt met het gebied en met de mensen. Juist dat gevoel – het gevoel dat je uit je comfortzone moet stappen bij deze reis – geeft een meerwaarde aan de ervaring die je samen opdoet: onvergetelijk!

We kiezen tijdens onze reizen voor back to basic. Wat overigens niet betekent dat we gaan voor pure survival. Sanitair, warm water, vers bereide maaltijden en natuurlijk een bed. Luxe resorts slaan wij over. Het voordeel van die aanpak? We kunnen de kosten laag houden.

Omdat een teamspiratiereis eigenlijk altijd een inhoudelijk doel heeft, vaak aangevuld met trainingsdoeleinden, is het mogelijk om gebruik te maken van de gerichte vrijstellingen uit de Werkkostenregeling (WKR). De reis moet dan ook een zakelijk of verplicht karakter hebben. Mits goed beargumenteerd kan de reis (gedeeltelijk) onbelast aan je werknemers worden verstrekt. Dat maakt het financieel aantrekkelijk. We helpen je graag bij die argumentatie. Uiteindelijk is het oordeel uiteraard aan de Belastingdienst. Daarom raden we je aan altijd te overleggen met een accountant of fiscalist.

We snappen de bedenkingen die je misschien hebt om de deur een paar dagen achter je dicht te trekken. Is doorgaan op hetzelfde spoor een optie? We creëren tijdens de reis ruimte voor nieuwe ideeën en boren nieuwe energie aan. En wat weerhoudt je om wat je geleerd hebt, ook eenmaal terug te blijven toepassen? De knop gaat om.

Let’s go!

Zie je een portie teamspiratie wel zitten? Wij ook! Laat weten wat je voor ogen hebt, dan sturen we je vast wat ideeën ter inspiratie.