Scriptietraject | maak van je zomer een succes - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusScriptietraject | maak van je zomer een succes

zomertraject studenten buiten in het groen aan hun sciriptie

 

Maak van je scriptiezomer een succes

Start nu met het zomer scriptietraject

 

 

juli – augustus 2019 | Utrecht – Arnhem | scriptietraject (zomer) | max 15 deelnemers | €225,- p.p. 


 

En dan is het zomer en is je scriptie nog niet af. Je bent de afgelopen maanden minder opgeschoten dan je had gehoopt. Of je hebt je een slag in de rondte gewerkt om op tijd in te leveren, maar je scriptie of plan van aanpak is afgekeurd. En misschien is het helemaal niet zo dramatisch en was je sowieso van plan om in de zomer met je scriptie aan de slag te gaan.

Feit is dat de meeste onderwijsinstellingen hun deuren sluiten in deze periode. Ook scriptieadviseurs gaan met vakantie. Net als het gros van je vrienden, (oud-)studiegenoten en familie. Slecht bereikbaar. Je kunt natuurlijk in je eentje (verder) ploeteren. Het kan prettiger. En een stuk efficiënter.

In een paar weken is zo veel mogelijk. Ik help je graag op weg.


Het scriptietraject – de zomervariant

☀️ Voor als je je doel wilt halen deze zomer ☀️

 

studenten werken buiten aan een picknick tafel aan hun scriptie

✅ gratis startgesprek
✅ onbeperkt deelname aan de scriptiedagen
✅ inzicht in je voortgang met trello
✅ gemotiveerde medestudenten
✅ persoonlijk contact
✅ lifeline
✅ programma op maat

Zo krijg je het wél voor elkaar.

 


Een goede planning en een handige aanpak 

We inventariseren wat er moet gebeuren en vooral hoe jij je doel kunt bereiken. Daar help ik je mee tijdens het startgesprek. We maken een plan en daarmee ga je aan de slag.

Ik raad je aan zo veel mogelijk gebruik te maken van de schrijfdagen. Die plannen we van te voren in. Zo heb je een stok achter de deur. Mocht je toch een dagje vaker willen komen, geen probleem. In de maanden juli en augustus heb je onbeperkt toegang. Het enige dat je hoeft te doen is je even aanmelden.

 

Ontspannen aan je scriptie werken, zonder weerstand beginnen

Tijdens schrijfdagen werk je in een bijna huiselijke sfeer. Zonder de druk die je in een bieb kunt voelen. Je kunt zelfs je laptop laten staan tijdens een pauze of toiletbezoek ;)  Kies de plek die jij fijn vindt – binnen of buiten, alleen of in de groep. Een keertje afwisselen? Dat mag ook.

Alles is voor je geregeld. Koffie en thee staan klaar, er is wifi en een fijne lunch. Als dat geen prettige stok achter de deur is.

scriptie lunch picknicktafel laag-zuthem

 

? in een relaxte omgeving
? met een klein groepje studenten
? ongestoord met je scriptie aan de slag
? overleggen wanneer je vastloopt

? binnen of buiten werken
? altijd een gedekte tafel

Zonder afleiding, ontspannen aan de slag

 

Vooruitgang zien

Hoe lekker is het als je zelfvertrouwen een boost krijgt, omdat je ziet dat je vooruit gaat. Tijdens het zomertraject werken we met Trello, een online tool (met app) waarin je je taken in mootjes verdeeld. Op je eigen bord houd je met kaarten bij wat nog moet gebeuren, aan welke taak je nu werkt en welke taken al zijn afgerond.

De lijst met afgewerkte werkzaamheden wordt steeds groter. Dat werkt stimulerend en geeft een goed gevoel. Dan houd je de motivatie tijdens het schrijven van je scriptie.

Het klinkt misschien een beetje spannend, maar voor dit zomertraject maken we een speciaal team aan. Zo kun je zien hoe anderen hun taken opdelen en aanpakken (inspiratie).  En ik kan zien hoe het met jouw voortgang gaat, ook als je thuis aan de slag bent. Heb ik het idee dat je wat vastloopt, en heb je zelf niet aan de bel getrokken, dan stuur ik je een appje.

 

Persoonlijk contact en de lifeline

Kijk, als je besluit mee te doen met het zomertraject, dan word je ‘mijn student‘. Dan hou ik je als een soort moeder de gans of tante Drien in het snotje.*  Tijdens de scriptiedagen pols ik hoe het met je gaat. Ik neem ook de vrijheid om de verboden vraag juist wel te stellen: hoe gaat het met je scriptie? Geen zorgen. Volgens mijn eerdere studenten doe ik dat op een prettige manier. Ik probeer altijd zo mee te denken dat jij weer verder kunt.

We spreken altijd af dat je aan de bel trekt als het niet goed gaat. In je eentje zitten ploeteren levert je niets op. Daar is de lifeline voor.

Oh ja. Nog iets. Ook ik heb deze zomer vakantie. Van 21 juli t/m 4 augustus. Nog een reden om een team te maken van de deelnemers. Zo heb je ook de anderen bij hand voor eerste hulp bij motivatiedips en vragen.


Aan de slag met jouw scriptietraject

Als jij al helemaal in de startblokken staat (een beetje frisse tegen zin is normaal), dan is dit je volgende stap. Mail, bel of app me voor een gratis startgesprek. Als je dat vandaag nog doet, kun je morgen al van start. We maken dan een scriptietraject op maat. Zo intensief als jouw agenda deze zomer toelaat.

Tot snel!

Andrina

Mail: info@reizenvoorfocus.nl
Telefoon of Whatsapp: 0617883007

Of gebruik het contactformulier

Heb jij geen behoefte aan een traject, maar vind je het wel fijn om onbeperkt te kunnen aanschuiven bij de scriptiedagen? Kies dan voor het zomerabonnement.

 

Wacht niet te lang.

Om je die persoonlijke aandacht te kunnen geven, zijn er maar 15 plekken beschikbaar.

 


 

Ja maar…

… heb ik dat geld er wel voor over? Geloof me, voordeliger ga je het niet vinden. En ik hoef je vast niet voor te rekenen wat een extra collegejaar je kost

… ik probeer het eerst zelf wel. Wist je dat dit de meest gehoorde opmerking is van studenten als ze uiteindelijk toch aansluiten? Doe jezelf een plezier en stel je de vraag hoe succesvol je daar in het verleden mee bent geweest.

… ik heb vooral inhoudelijke begeleiding nodig. Mijn ervaring is dat inhoudelijke begeleiding vaak minder nodig is dan je misschien denkt. Meestal is er vooral een drempel (of berg) om daadwerkelijk te beginnen en helpt het al om even hardop te sparren over de volgende stap. Als je toch denkt dat inhoudelijke begeleiding meer je ding is, dan is dit inderdaad niet jouw scriptietraject.

 


Twijfels?

Plan dat gesprek gewoon in. Dan overleggen we wat de beste optie is. Je zit nog nergens aan vast.

 

 

Trots op ‘mijn studenten’

 

 

 

*) In het snotje houden. Da’s een wat eigenaardige uitdrukking die volgens de boeken uit het Westfries stamt. Betekenis: opmerken, in de gaten houden.