Thema Focusdag | aan de slag met de AVG - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusThema Focusdag | aan de slag met de AVG

Autoriteit Persoonsgevens website over AVG op beeldscherm en folders op tafel

De AVG. Hoever ben jij ermee?

Tipje van de sluier: het is in een dag geregeld

11 december 2018, 10:00 – 16:00, Hotel Gaia bij Deventer

De AVG. Hou op! Maanden lang werden we bedolven onder de emails over aangepaste privacyverklaringen. Berichten met de vraag om alsjeblieft te bevestigen dat je prijsstelt op een nieuwsbrief, en hoe je die juist niet meer hoeft te ontvangen. Unsubscribe. Hoppa!

Als ondernemer behoorde je tot de doelgroep voor een breed scala aan (zelfverklaarde) experts. Webinars, workshops, trainingen. Alle kansen om je AVG-kennis flink bij te spijkeren. En toen werd het stil. Geen probleem hoor, die stilte, heerlijk. Jij hebt het hele AVG-gedoe tip top op orde. Toch?

Of niet? Misschien ben je – net als ik destijds – ijverig begonnen en vervolgens ergens gestrand. Misschien heb je een training gevolgd, een workshop, of wat webinars en is het omzetten van die kennis in een concrete uitwerking er bij in geschoten.

Onder aan de to-do-lijst bungelt ‘ie nog: de AVG. Jakkes!

 

Wist je dat het binnen een dag gebeurd kan zijn?

 

Hoe prettig zou het zijn als ’t gewoon eens geregeld is. Dat – mocht de Autoriteit Persoongegevens besluiten bij jou aan te bellen – je met je vriendelijkste glimlach kunt laten zien dat jij je zaakjes op orde hebt. En belangrijker: dat je je klanten kunt verzekeren dat hun gegevens veilig zijn bij jou.

Een groot deel van het werk kun je gewoon zelf. Jij weet welke gegevens je van je klanten vraagt en waarom. Jij bent ook degene die weet waar je die gegevens zoal bewaard. Niet? Je moet het alleen nog even DOEN. En daar wil ik je graag bij helpen. Daarom organiseer ik een AVG Focusdag.

Deze dag is helemaal voor jou bedoeld als:

 • Je nú werk wilt maken van de AVG
 • Je hoge boetes wilt voorkomen (de wet geldt echt voor iedereen!)
 • Je de privacy van je klanten net zo belangrijk vindt als je eigen privacy
 • Je aanhikt tegen het (uitzoek)werk en die juridische taal
 • Je begrijpt dat uitstellen je niets oplevert
 • Je weet dat je de tijd en focus thuis of op kantoor niet kunt creëren
 • Je niet het budget hebt om alles uit te besteden (ook dan zul je zelf nog aan  de slag moeten trouwens)

 


De AVG Focusdag: samen aan de slag

Je kunt het zelf. Als zo’n klus als het implementeren van de AVG blijft liggen, dan ontbreekt het je waarschijnlijk aan overzicht. Het juridische taalgebruik maakt het er niet makkelijker op.

Focusdag mensen werken gefocust achter hun laptop in een huiskamer-setting met uitzicht op veranda en tuin

AVG-webinars en -trainingen beloven je weliswaar handvatten om binnen jouw organisatie aan de slag te gaan met de implementatie van de AVG, maar na afloop heb je 0,0 concrete stappen gezet met die implementatie.

Tijdens de AVG Focusdag doe je precies dat: je implementeert de AVG voor jouw onderneming.

Stap voor stap pakken we implementatie aan.

Waarom zou je mee doen?

 • De benodigde kennis krijg je aangereikt
 • Je gaat concreet aan de slag en zet direct stappen naar resultaat
 • We zorgen voor een ontspannen focus om in te werken
 • We werken in kleine groepen (maximaal 8 deelnemers)
 • Je doet het niet alleen
 • Overleg wanneer je vastloopt of twijfelt
 • De locatie (Hotel Gaia) alleen al is een bezoek meer dan waard

Het resultaat

Andrina Sol blije pose bij rode auto in Ohrid

Aan het einde van de dag voldoe je aan (bijna) alle schriftelijke verplichtingen uit de AVG:

 

EEN REGISTER VAN VERWERKINGEN

EEN PRIVACY VERKLARING VOOR OP JE WEBSITE

EEN LOGBOEK VOOR DATALEKKEN

 

En je weet precies waar je eventueel nog stappen moet zetten.

Dat is wel zo prettig. Voor jou: wegstrepen van de to-do lijst. Voor je klanten: een veilig idee.


Zo werkt het

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je email met een korte vragenlijst waarmee je in kaart brengt wat er nog moet gebeuren om aan de AVG te voldoen.

Verder heb ik de belangrijkste achtergrondinformatie voor je verzameld. Die krijg je natuurlijk tot je beschikking. Dat scheelt je uren Googlen. Je hebt al de kennis bij de hand die je nodig hebt om te implementeren.

Om het meeste uit de Focusdag te halen krijg je een klein beetje huiswerk. Je zorgt er namelijk voor dat je de achtergrondinformatie hebt gelezen, bekeken of geluisterd. En ik vertel je precies wat je nodig hebt om aan te slag te kunnen.

Plus, je krijgt toegang tot een besloten Focus Community met de andere deelnemers. Je vindt daar alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Heb je naderhand nog vragen of tips, dan kunnen we die daar gemakkelijk delen.


Verwachtingsmanagement

Ik ben geen AVG-expert en ik weet vrij weinig van IT. Heb je net die hele lap tekst zitten lezen, krijg je dit ;) Ik help je aan focus voor een klus waar je tegenaan hikt, of die je uitstelt. Zoals misschien het geval is met het uitwerken van de AVG.

Als ik eenmaal iets heb uitgevogeld, heb ik er plezier in die kennis op een toegankelijke manier te delen. Op zo’n manier dat je er daadwerkelijk iets mee kunt doen. Met de nadruk op doen dus.

Voorkennis

Dat betekent dat je wel iets van de AVG moet weten. Je krijgt daarom na je aanmelding een digitaal pakketje met informatie om je kennis af te stoffen. Die lees en bekijk je voordat je naar de Focusdag komt. Je hebt dan al even nagedacht over wat de AVG in jouw situatie betekent. Daarmee kun je gericht aan de slag.

Ongestoorde focus

Ik neem je mee door de stappen die de AVG van je vraagt. We hakken de berg in kleine stukken en jij gaat aan het werk. Ongestoord en gefocust.

Heb je de voorbereiding gedaan? Dan weet ik zeker dat je aan het einde van de dag met resultaat naar huis gaat.


Praktisch

Deze AVG-focusdag vindt plaats op dinsdag 11 december, van 10:00 tot 16:00u bij Hotel Gaia in Diepenveen bij Deventer.

Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Ontspannen aan de slag

We hebben een eigen ruimte met veel licht en een prachtig uitzicht. Als je even zuurstof nodig hebt, ben je zo buiten. En tussen de middag heb je voldoende tijd voor een korte wandeling. Verder is alles voor je geregeld: je kopje koffie, of beker thee én een hele fijne lunch.


Investering

De investering voor de AVG-Focusdag op deze fijne locatie is €149,- exclusief BTW. Hiervoor ontvang je alle informatie die je nodig hebt om aan de (schriftelijke) vereisten van de AVG te voldoen én de stappen om die te implementeren. Zo wordt jouw onderneming AVG-proof!


Aan de slag!

 

Meld je aan

 

Met 1 druk op bovenstaande knop ben je erbij. Yes! Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

 


Veel gestelde vragen

 • Kijken we ook naar de IT-processen?

Heb je vooral vragen over de beveiliging van je de persoonsgegevens die je verwerkt of andere IT-processen? Daarmee kan ik je helaas niet helpen. We gaan tijdens de Focusdag aan de slag met de (digitale) schriftelijke vereisten uit de AVG.

 • Ik heb al een deel gedaan, heeft het zin om aan te schuiven?

Superfijn als je al eens in de materie ingedoken bent. Dan heb je een voorsprong. Je bent evengoed welkom. Vooral als je merkt dat het afronden een uitstelklusje is geworden.

 • Ik heb al een uitgebreide training achter de rug, past deze dag dan nog bij mij?

Als je wel de kennis hebt, maar nog geen verwerkingsregister en/of een privacyverklaring hebt, dan zou ik zeker overwegen om mee te doen. Juist omdat we gaan implementeren haal je de waarde uit de training die je eerder volgde.

 • De geplande datum komt mij niet goed uit, komt er nog een AVG Focusdag?

Of er nog een dag komt, is afhankelijk van de animo. Laat me weten dat je daarin geïnteresseerd bent, dan mail ik je zodra daarover meer duidelijk is. Info@reizenvoorfocus.nl

 

Meld je aan