Hulp bij het schrijven van je scriptie? - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusHulp bij het schrijven van je scriptie?

Twee studenten buiten aan het werk met laptop aan picknicktafel, uitzicht over Meer van Ohrid

Welke hulp zou jij kunnen gebruiken bij het schrijven van je scriptie? 

Het begint vaak bij wat rondvragen. In een grote Facebook groep stelde een studente de vraag of er mensen waren die tips hadden, want zij zou in de komende maand met haar scriptie aan de slag gaan.

Bruikbare tips bij het schrijven van een scriptie

De vraag om tips voor het schrijven van een scriptie leidde tot een zee van reacties.

Zorg dat je een leuk onderwerp kiest

Zorg dat je een plek hebt waar je kunt werken, waar je je prettig voelt. Een werkplek waar je niet gestoord wordt

Zorg dat je voldoende ontspanning inbouwt

Een raad die ik heel mooi vond, was om je stukken te laten lezen aan een ander. En – ook heel belangrijk! – dat je daarmee niet wacht totdat jij het goed genoeg vindt. Huppakee, delen die hap. De feedback die je daar op krijgt is zo waardevol.

Scriptiebegeleiding van de opleiding

Je zou kunnen denken: maar daar heb ik toch een scriptiebegeleider voor?

Ik weet niet hoe het bij jouw opleiding is geregeld, maar in de tijd dat ik als HBO-docent studenten begeleidde bij hun scriptie, kreeg ik daar een (beperkt) aantal uren voor. Met andere woorden, jouw begeleider heeft niet alle tijd voor je.

De beschikbare begeleiding is vaak gebonden aan de periode waarbinnen je volgens het programma van de opleiding afgestudeerd zou moeten zijn. En als dat niet is gelukt, dan… nou ja, dan zijn je uren wel weg.

Ook voor een docent is het lastig als hun studenten in een onderzeeër lijken te zijn gestapt en van de radar verdwenen. Geloof het of niet, maar docenten vinden het echt geweldig als hun studenten de eindstreep halen. Natuurlijk heb ik mijn studenten destijds niet laten zitten, maar de mogelijkheden waren wel beperkt.

Vastgelopen, vertraging. En dan? Een andere strategie!

Je bent heus niet de eerste student die wat vertraging op loopt. Misschien omdat de hobbel om te beginnen met schrijven gewoon te groot bleek, of omdat je vast liep. In dat geval kan het nuttig zijn om een andere strategie te kiezen en de benodigde hulp buiten je opleiding te zoeken.

  • Op reis voor je scriptie

Een scriptiereis waarbij je een week lang gefocust aan je scriptie werkt, geeft net dat zetje wat je nodig hebt om weer in de flow te komen. Voor veel studenten is dat genoeg. Ze merken dat het weer gaat en krijgen het vertrouwen om ook thuis door te kunnen.

  • Een dagje focus

Als je neigt naar uitstellen en beginnen lastig is, schuif dan eens aan bij de scriptiedagen. Tijdens de scriptie schrijfdagen werk je met met een klein groepje studenten op een relaxte locatie aan je scriptie.

Je creëert voor jezelf en met elkaar een prettige stok achter de deur. Het resultaat: je doet veel meer in korte tijd. Ook ’s avonds en in het weekend kun je terecht.

  • Inhoudelijke expertise

Het kan ook zijn dat je naast die flow wat inhoudelijke input nodig hebt. Het liefst van iemand die thuis is in jouw vakgebied. Daarvoor zoekt Reizen voor Focus graag de samenwerking met gespecialiseerde bureaus. Zo kun je – desgewenst ook tijdens de reis, online – inhoudelijke begeleiding krijgen.

Ik werk bijvoorbeeld graag samen met Topscriptie. Zij bieden 1-op-1 hulp aan studenten die vastlopen of inhoudelijk willen sparren. Ze kunnen van A tot Z bij jouw scriptie helpen, bijvoorbeeld samen analyses uitvoeren of een scriptiecheck doen. Het is echt op maat, dus je kunt ook al terecht voor een los uur.

Het fijne aan Topscriptie is dat zij gespecialiseerd zijn in faalangst en studieontwijkend gedrag, dus dat is een ideale combinatie met de schrijfdagen.

Een ideale combinatie

Topscriptie heeft een aantal gereserveerde plaatsen tijdens de scriptie schrijfdagen en avonden. Daarnaast ontvang je van ons een mooie korting als je de scriptiedagen combineert met de inhoudelijke scriptiebegeleiding van Topscriptie.

 

combinatie

korting

DAG

combinatie

korting

AVOND

Strippenkaart

4x schrijfdag

€185 €170

Strippenkaart

4x scriptieavond

€159 €150

+

+

Scriptiehulp

€25 korting* bij Topscriptie

Scriptiehulp

€25 korting* bij Topscriptie

Vraag deze combinatie aan Vraag deze combinatie aan
*)korting is eenmalig bij aanschaf van een pakket scriptiehulp (5 of meer uren) *)korting is eenmalig bij aanschaf van een pakket scriptiehulp (5 of meer uren)

 

 

Hulp nodig bij je scriptie?

Als je aanhikt tegen je scriptie en wilt sparren over de mogelijkheden om de impasse te doorbreken, laat dan hier onder even je gegevens achter. Ik neem snel contact met je op.

 

 

Onze partners

Op het gebied van scriptiebegeleiding werkt Reizen voor Focus samen met:

  • Topscriptie.nl: prijswinnende scriptiebegeleiding. Topscriptie.nl biedt begeleiding op een locatie bij jou in de buurt, maar ook online. Je kunt dus gewoon online begeleiding krijgen tijdens een scriptiereis. We bedenken regelmatig leuke combinatie-aanbiedingen. Vraag daar even naar.

 

Ook scriptiepartner worden van Reizen voor Focus?

Ik kom graag met je in contact: info@reizenvoorfocus.nl