Een inspiratiereis voor ondernemers - ruimte voor werk en ontspanning - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusEen inspiratiereis voor ondernemers – ruimte voor werk en ontspanning

Nieuw: Inspiratiereis voor ondernemers

Een rondreis voor avontuurlijke pioniers

medio 2019

Boek deze reis

Word je ingehaald door je agenda?

Wanneer werk je eigenlijk áán je onderneming? Wanneer pak je de tijd om van een afstandje naar je onderneming te kijken, te evalueren en te plannen? Voor veel ondernemers geldt dat ze wel de intentie hebben om tijd vrij te maken. Ze worden alleen steeds ingehaald door de afspraken in hun agenda.

En zo zijn er meer klussen die soms blijven liggen. Je blog bijvoorbeeld, de nieuwsbrief die al in geen maanden is verschenen, de website die hard aan een update toe is. Het ontbreekt je aan tijd, rust en inspiratie: focus dus.

Die focus vind je tijdens de inspiratiereis voor ondernemers

Pak je focus

We verblijven op een afgelegen locatie in het Noorden van Albanië. Je bent dus echt weg uit je dagelijkse beslommeringen. En weg van de gratis data-roaming trouwens.

In het eerste deel van de reis ligt de nadruk op ongestoord werken. Geen binnenkomende telefoontjes. Geen boodschappen die nog moeten worden gedaan. Geen … (vul maar in). Kies je plek ergens in of rond het gasthuis. Wifi is zeer beperkt beschikbaar in de buurt van het restaurant op het terrein.

Voor vertrek plannen we een kennismakingsgesprek en als je wilt, kijk ik met je mee bij het vaststellen van je doel. Het is handig om van te voren heel concreet te maken waar je aan wilt werken. Dan kun je, eenmaal ter plaatse, gericht aan de slag.

De locatie, de maaltijden, het vervoer, eigenlijk alles wat bij de reis komt kijken wordt voor je geregeld. Je hoeft je alleen te bekommeren om de taak die je je ten doel hebt gesteld.

Optimale werkomstandigheden

We creëren de ideale omstandigheden om te kunnen werken aan jouw klus. Jij kiest. Heb je behoefte aan een beetje extra structuur, een stok achter de deur? Dan volg je een programma met korte schrijfsprints. Focus gegarandeerd.

Liever in alle rust zelfstandig aan de slag? Ook daarvoor is voldoende ruimte.

Kies je favoriete plek in de tuin onder de bomen. Of aan het riviertje dat achter de huisjes loopt. Of nestel je op je eigen veranda.

Gelijkgestemde reisgenoten

De inspiratiereis onderneem je niet alleen. Je bent samen met reisgenoten die – net als jij – een helder doel voor ogen hebben. Je profiteert van elkaars motivatie en energie. En natuurlijk kun je elkaar – mits de ander daar voor openstaat – als sparringpartner gebruiken. Ken je de mini-klankbordsessie? Binnen 5 minuten heb je de input die je nodig hebt en kun je weer door.

Ontspanning en inspiratie

Het klinkt misschien raar, maar ontspanning is een voorwaarde om te kunnen focussen. Ontspanning is dan ook een belangrijk onderdeel van de reis en die creëren we door:

 1. een locatie die uitnodigt om buiten te zijn en te bewegen
 2. ruige natuur, die niets van je vraagt: geen afleiding, maar ruimte voor nieuwe ideeën
 3. inspiratie door workshops en een kennismaking met de locale bevolking

Iedere dag nemen we de tijd voor een wandeling of een workshop (denk aan koken, hooitorentje bouwen, spinnen of sokken breien). Ter afsluiting van de reis steken we te voet de bergpas over, die de Valbona-vallei scheidt van Theth. Een pittige dagwandeling, waar we overigens ruim de tijd voor nemen. Je hoeft echt geen Alpinist te zijn. De volgende dag geven we de benen rust en varen we over het Komanimeer naar onze laatste slaapplaats. Een huis in een dorp met ongeveer 100 inwoners, dat alleen over het water te bereiken is.

 

Waarom Albanië?

We reizen naar  Albanië. Waarom? Omdat het puur is. Je ervaart de ruige en ongerepte natuur tijdens de silent walks, of je laat je inspireren door de omgeving tijdens de walk-and-talks. We verblijven in kleinschalige gasthuizen, gerund door de lokale bevolking.

Dompel je onder in de gastvrijheid van de mensen daar. En laat je inspireren. Leer hoe de heerlijke gerechten worden bereid, of hoe je de typische hooitorentjes bouwt. Mee met de herder en zijn schapen, alles is mogelijk. De ogenschijnlijke eenvoud van dit leven, plaatst je eigen wereld in een ander perspectief en dat inspireert!

Hey!

Andrina SolMijn naam is Andrina Sol. Dat snakken naar een spreekwoordelijk hutje op de hei, om eindelijk die klus te klaren…  Dat gevoel herken ik maar al te goed.

En wat denk je van deze? Het voornemen om iedere dag een uur naar buiten te gaan zonder doel of plan. Lopen of fietsen. M’n hoofd leegmaken, zeg maar.

Een tijdje ging het goed. Totdat ik me in het ondernemerschap stortte. Alle mooie voornemens ten spijt, mijn energie, aandacht en enthousiasme worden als door een magneet naar m’n werk getrokken.

Wat een geluk dat ik van mijn goede voornemens m’n onderneming heb mogen maken.

Ik neem jou (en mij) mee naar de Balkan. Naar een prachtige afgelegen locatie, die je én helpt tot rust te komen en je focus te vinden én je vraagt in beweging te komen.

Dat wil ik je graag laten beleven.

Ready to go?

Voor wie:

Ondernemers van het avontuurlijke soort, die een paar dagen focus nodig hebben voor een taak waar ze zelfstandig aan kunnen werken

Wanneer:

medio 2019

Waar:

Het Nationaal Park Valbona in het noorden van Albanië (en tijdens de afsluitende rondreis: Theth, Shkodra en Komani)

Prijs:

Reis: 995 euro per persoon*

Vlucht: ongeveer 180 a 250 euro p.p. (zelf te boeken, of laat mij het voor je regelen, dat scheelt weer een klusje)

*) exclusief de wettelijk verplichte bijdrage aan het reisgarantiefonds van €15 per boeking. 

Mijn koffer staat al klaar!

Ik ga mee 

Een klik op bovenstaande link brengt je naar het boekingsformulier. Zodra ik je aanmelding heb ontvangen, ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.  

Dit krijg je

Een kaartje voor een student
 • een programma met 4 dagen effectieve werktijd (meer als je dit zelf pakt)
 • een werkstructuur (aanrader!)
 • een goede voorbereiding zodat je direct aan de slag kan
 • een 3-daagse rondreis die je door de highlights van de Albanese Alpen voert
 • 7 overnachtingen (op basis van gedeelde kamer)
 • Alle maaltijden, koffie/thee
 • Transfers van en naar het vliegveld van Prishtina
 • Vervoer ter plaatse (auto, ferry, roeiboot)
 • Dekking onder het reisgarantiefonds
 • Een onvergetelijke ervaring

Het aanbod is exclusief vlucht. Het programma is aangepast op de rechtstreekse vluchten van Germania/AirPrishtina (ongeveer 250 euro voor een retourticket)

Exclusief verzekeringen (verplicht: reisverzekering, optioneel: annuleringsverzekering). Bijkomende kosten: 15€ bijdrage per boeking aan de (verplichte) dekking onder het reisgarantiefonds (GGTO) en een kleine bijdrage aan de fooienpot.

Heb je liever een kamer voor jezelf? Die optie is afhankelijk van de beschikbaarheid. Er geldt dan een toeslag van 150 euro p.p..

>>> boek deze reis <<<

Nog even dit

Tijdens deze week werkt iedereen aan zijn of haar eigen project. Omdat we allemaal ondernemers zijn, is het mogelijk om – met wederzijdse instemming – met elkaar te sparren of overleggen.

Zo nodig kan ik je helpen structuur in de werktijd aan te brengen, door bijvoorbeeld schrijfsprints te faciliteren.

Als je op zoek bent naar een reis met ondersteuning van een ondernemerscoach en/of andere deskundigen, dan is dit niet de juiste reis voor je.

Weten wat anderen van deze reis vonden? 

Een mooi persoonlijk verslag (en een vlog) maakte Sarah van haar reis met Reizen voor Focus.

 

 

Boek deze reis