Heb je vragen? Hier vind je antwoorden - Reizen voor Focus


Reizen voor FocusHeb je vragen? Hier vind je antwoorden

Vragen & Antwoorden

De meest gestelde vragen en antwoorden over het aanbod van Reizen voor Focus vind je hier onder. Scroll naar beneden voor specifieke informatie over de scriptiereis, de scriptiedagen en -avonden en de focusreis voor ondernemers.

Staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m in een mail: info@reizenvoorfocus.nl

 

Algemene Vragen

 • Wat is een focusreis?

Een focusreis is een korte reis waarin je aan de slag gaat met een specifiek doel. De focus kan bijvoorbeeld liggen op het schrijven van een boek, scriptie, thesis of dissertatie. Maar even goed kun je de week gebruiken om in alle rust je plannen voor een training uit te werken, of je webcontent bijvoorbeeld.

Je kunt als individu deelnemen aan de reis, maar je kunt een focusreis ook laten organiseren voor een groep die je zelf samenstelt. Je kunt dan denken aan een reis met je klanten, vakgenoten, collega’s enzovoorts.

 • Moet ik aan het programma mee doen?

Niet per se. Reizen voor Focus staat voor focus bieden voor jouw doel. Dat doen we onder meer door een programma met een structuur aan te bieden. Dat kan je enorm helpen om aan de slag te gaan en te blijven. Maar… trek je je liever terug en ga je zelf aan de slag? Dat mag natuurlijk ook. Het staat je vrij.

 • Ik vind het lastig om een begin met maken met schrijven, is de reis dan wel voor mij geschikt?

Veel mensen zullen die opstartproblemen bij het schrijven van bijvoorbeeld een scriptie of blog wel herkennen. Soms ervaar je zo’n drempel dat je ook niet meer de moed vindt om er gewoon aan te beginnen. Een focusreis kan je dan juist helpen. Je krijgt namelijk tips om je doelen voor de reis behapbaar je te maken. Tijdens de reis kun je gebruik maken van de dagstructuur. Met z’n allen aan de slag gaan, geeft een positieve flow.

 

Focus op je scriptie

De reis

 • Welke begeleiding krijg je tijdens de reis?

De scriptiereis is een begeleide groepsreis. Je krijgt een dagstructuur en samen met jou bekijken we wat je tijdens de week nodig hebt om aan het werk te gaan en te blijven. Als je eens vastloopt kun je je vragen kwijt. Je hoeft dus niet te wachten tot je de scriptiebegeleider van je opleiding spreekt.

Heb je behoefte aan inhoudelijke scriptiebegeleiding tijdens de reis? Dan overleggen we vooraf of dat mogelijk is. Afhankelijk van het onderwerp heb ik beperkte mogelijkheden om zelf scriptiebegeleiding te geven. Anders zoeken we een passende begeleider met wie je online kunt werken.

 • Is er Wifi?

Hoewel het een afleider is natuurlijk, mag je er vanuit gaan dat de scriptiereizen plaatsvinden op een locatie waar internet in voldoende mate beschikbaar is. Heb je voor je afstudeeropdracht echt snel internet nodig, neem dan van te voren contact op, zodat we kunnen kijken of de aanwezige verbinding aan jouw wensen voldoet.

De scriptiedagen en -avonden

De meeste informatie over de schrijfdagen vind je op deze pagina. Om je niet van het kastje naar de muur te sturen hier toch ook het antwoord op de meest gestelde vragen

 • Kun je (gratis) parkeren bij de locaties?

Ja, parkeren is mogelijk en gratis. Mocht het anders zijn, dan zet ik het erbij. Als je je aanmeldt voor een dag op een specifieke locatie, vertel ik je in de mail met de bevestiging precies wat je moet weten

 • Is er Wifi?

Ja, op de locaties is wifi. Voldoende voor ‘normaal gebruik’. Mocht je een heavy user zijn in verband met bepaalde programma’s die je gebruikt, stuur me dan vooraf even een berichtje (info@reizenvoorfocus.nl).

 

Focus voor ondernemers

 • Is er een (ondernemers)coach aanwezig?

De inspiratiereis voor ondernemers is vooral een mogelijkheid om zelf met je eigen project aan het werk te gaan. Het is vooral een mogelijkheid om in alle rust te werken, zonder de afleiding van thuis of kantoor. Omdat we met andere ondernemers reizen is er wel altijd iemand in de buurt om even te sparren. Je leert dus van elkaars ervaring. Het is ook een laagdrempelige manier om je netwerk uit te breiden.

Een ondernemerscoach is er (meestal) niet bij, tenzij anders aangegeven in de informatie over de betreffende reis.

 • Kan ik tijdens de reis gebruik maken van internet?

Ga er van uit dat je niet of beperkt internet hebt. De kwaliteit van het internet is erg afhankelijk van het gebied waar we neerstrijken. Heb je voor je werk betrouwbaar en snel internet nodig, dan zijn de meeste locaties die we met Reizen voor Focus bezoeken niet geschikt.

Albanië:

 • Valbona – Theth: matig tot redelijk (en soms slecht)
 • Kruja: goed

Macedonië

 • Lagadin (bij Ohrid): redelijk tot goed (afhankelijk van het aantal gebruikers)

Matig: niet altijd beschikbaar en geduld noodzakelijk; redelijk: meestal beschikbaar voor lichte activiteiten (mails lezen, Instagram foto’s plaatsen, Facebookberichten plaatsen websites bezoeken, WhatsApp berichten); goed: betrouwbaar voor het lichtere werk (video-bellen, korte filmpjes uploaden, live-uitzenden); uitstekend: zoals je thuis hebt.

 

Staat jouw vraag er niet bij?

Stuur me een bericht: info@reizenvoorfocus.nl.